Viime sunnuntaina käytiinkin Järvenpäässä muistuttelemassa mieleen kisaamisen ihanuutta. Startattiin tosiaan kahdella radalla, joista ensimmäisen tuomaroi Anne Viitanen. Qupa oli varsin riehakkaalla tuulella heti alkuun ja räkytti lähdössä tuttuun tapaan, mutta pysyi onneksi paikallaan. Rata oli perushelppo ykkösten rata ja selvittiinkin puoleen väliin asti keinulle ilman mokia. Keinulla sain kyllä hidastettua Qupan, mutta nähtävästi lähdin liian aikaisin jatkamaan matkaa, joten Qup teki übertyylikkään lentokeinun. Huoh, ei se koskaan treeneissä! Kepit oli supermakeat, samoin loppurata. Tuloksena kuitenkin mystinen kymppi, vitonen tuli keinulta, mutta mulla ei ole hajuakaan, mistä se toinen virhe tuli, sillä kontaktivirheitä ei tullut ja mun mielestä rimatkin pysyi ylhäällä. Sijoitus tällä possuilulla oli kuitenkin 4/34, eli ei ihan pohjakastia.
 Toisen radan tuomaroi Seppo Savikko ja rata oli peruskauraa kera kaikkien kontaktiesteiden. Keinu sujui ongelmitta, kun hidastin kunnolla, mutta sitä seuraavalle esteelle, kepeille, Qupa haki jälleen kerran toiseen väliin. Loppuradan ohjaus oli totaalisen huonoa, mutta vitosella selvittiin maaliin.
 Mua kyllä niin suuresti vituttaa sen keppipelleilyt, olen 110% varma, että Qupa tasan tarkkaan tietää, mikä on oikea suoritustapa, mutta se ikään kuin huvin vuoksi suorittaa kepit niin kuin huvittaa. Meidän kisastarteista luultavasti yli puolilla on tapahtunut keppivirhe ja vaikka niitä on kuinka tahkottu ja treenattu, niin mitään tulosta ei näy... Tämänkään startin keppivirhe ei voinut johtua mukamas vaikeasta keppikulmasta tai ohjauksesta, annoin Qupalle tilaa hakea kepit samalla tavalla kuin yleensäkin ja kulma oli niin tavallinen kuin olla ja voi. Ehkä Qup on varhaisdementikko tai puolisokea? Jaa, hullukaan ei tiedä, mutta jokin mättää. Suunnittelin, että palataan keppiharjoituksissa hiukan taaksepäin ja treenataan kepeillehaku kuntoon. Ja koska mulla ei ole mahdollisuutta kipaista Ojankoon kuin kerran-kaksi viikossa, niin päätin perustaa pikkuojangon kotiin, kun Roosa lupasi meille vinokepit lainaan! Suunnitelmissa olisi kuskata kepit ulos vähintään kerran päivässä ja tehdä lyhyt, nopea ja onnistunut treeni.
 Kisaamisessakaan ei oikein ole mitään järkeä, kun en luota Qupaan kepeillehaun suhteen. Mietin myös millaisen "rankaisun" olisin voinut kehittää kepeille, esimerkiksi Qup lentäisi radalta saman tien ulos, jos hakisi toiseen väliin, koska tällä hetkellä pyydän sen uudestaan luokse ja käsken menemään kepeille uudestaan. Se voisi olla ihan toimivakin toisaalta, mutta toistaiseksi se olkoon varasuunnitelmana, jos keppitreeni ei tuota tulosta.