Täällä taas! Viikot ovat vierineet kummasti eteenpäin ja blogin päivittelykin on venynyt. Eilen alkoivat agilityn talvitreenit Vantaan Kivistössä. Hallissa oli yllättävän erilaista treenata kuin ulkona, sillä tila on puolet pienempi ja esteet tiiviimmässä, tuntui, että Quattrokin olisi ollut hitaampi kuin yleensä. Täytyy katsoa loppuvuoden kisoja, jos vaikka lähtisi muutamissa käymään.
 Tokoon kuuluu samaa kuin yleensäkin, vähän ollaan edistytty ja tunnarissa tultu takapakkia. Otin tunnarikapulat mukaan Ojankoon tällä viikolla ennen flyballia ja ajattelin treenata häiriössä. Homma meni kuitenkin possuiluksi ja Qupa toi väärän ja maisteli. Pari onnistunuttakin saatiin, mutta huomasi, ettei Q malttanut keskittyä. Sama possuilu jatkui sitten keskiviikkona kotona, toi väärää. Helpoitin harjoituksen laittamalla väärät selvään kasaan ja oman nurmen alle, niin saatiin muutama onnistunut.
 Ruudun kanssa on otettu häiriömerkkejä mukaan, viime kokeesta viisastuneena. Ekalla kerralla, kun laitoin merkit menomatkan varrelle, Qupa ampaisi niille, mutta sen kerran jälkeen ei ole kiinnittänyt niihin mitään huomiota.
 Liikkeestä istuminen on toosi paljon parempi kuin kokeessa, silloin se oli vielä laiska ja hidas, mutta nyt tarkka ja nopea. Kaket pelittää myös tosi kivasti, eikä ennakoi (ainakaan kovin usein) vaihtoja.
 Jätetään kuitenkin kisakentät rauhaan tältä vuodelta ja panostetaan tunnariin ja parempiin suorituksiin (perfektionisti, en ainakaan minä?) ja lähdetään keväällä kisaamaan toivottavasti hyvällä menestyksellä. Talvella voisi kasata vielä ohjatun ja idarin kuntoon, niin jos pääsisi EVL:ääkin koittamaan ensi vuonna. Ohjatun treenaaminen aloitetaan kuitenkin alusta, sillä suunnat on vähän hataralla pohjalla vähäisen treenimäärän vuoksi.
 Nomeakin me treenattiin pikkuriikkisen keskiviikkona, lähinnä linja- ja muistitreeniä. Ehkä se ‘kerran kuukaudessa’ menetelmä sopii meille parhaiten, sillä Qupa teki superinnolla ja eteni linjat hyvin. Lupaan tosin parantaa tapani ja treenata useamminkin, mutta aikaa on rajallisesti, ja usein se uppoaa tokoiluun ja lenkkeilyyn. Ja kouluakin täytyisi käydä.
 Viime viikon viikonloppuna lähdettiin Ojankoon treenailemaan agilitya ja ehdittiin yksi kolmosluokan rata tehdä, video tässä. Innostuin myös lataamaan nettiin muutamia tokovideoita kesältä:
 kaket
 lyhyt seuraaminen
 Liikkeestä istuminen
 GR:n leirin mölliagility