Me ollaan treenattu! Käytiin viime viikolla Ojangossa yksi päivä Linnun ja koirien kanssa tekemässä pientä ratatreeniä. Rata valikoitui 'pentujen' taitotason mukaan ja Unan kontaktit ovat vielä siinä vaiheessa, että niille ei kannata kruisailla putkesta tuhatta ja sataa, mikäli tahtoo onnistuneen oloisen suorituksen. Tehtiin aika lälly putki-hyppyrata, joka ei Qupalle ja Valtsulle tarjonnut suurta haastetta matalista rimoista puhumattakaan, mutta kivaa niilläkin oli. Unan kanssa tein rataa useammassa pätkässä, joista ekan pätkän video on alempana. Ekassa pätkässä ei ollut suurta ongelmaa, mutta toisen pätkän hyppyohjauksessa olin auttamatta myöhässä. Koitan saada siitäkin pätkästä videon piakkoin esille, mutta tuntui jo ohjatessa, etten liikkunut ihan samalla galaksilla Ulpukan seurassa. Toki olemme tehneet aika vähän tämän kaltaista, mutta kolmoshypylle saaminen oli työn ja tuskan takana. Un ei vielä lue niin hyvin mun ohjausta, että olisi kääntynyt muitta mutkitta hypylle, mutta kyllä se pari kertaa onnistui... Qupsu kääntyi hypylle melko pienestä kädenliikkeestä, joten kokemus auttaa. Qupsun kanssa meno tuntui ihan hölkkäilyltä Ulpun perässä juoksemiseen verrattuna, se on aika vikkelä!
 



Viime viikolla käytiin myös tokoilemassa Viikissä ällössä sadesumussa Tuulin ja Sallin kanssa. Treenattiin koirat vuoronperään läpi, joten toimittiin toisillemme liikkureina ja häiriöinä. Qupa aloitti liikkuroidulla ohjatulla, se oli muistaakseni ihan kiva ekasta kerrasta lähtien. Merkille menon asenne on muuttunut palkkauksen myötä parempaan, se ei ole enää niin pakkopullaa. :) Ohjatussa Qupsu on ruennut possuilemaan ja painumaan päinvastaiseen suuntaan, minne osoitan, mutta en saanut sitä tuolloin esille.
 Qupan ruututreenikin meni putkeen. Tuuli huuteli häiriönä käskyjä maan ja taivaan väliltä, kutsui Qupaa luokse ja heitteli leluja sekä noutokapuloita ruudun ympärillä. Mutta Qupsutin ei narahtanut!! Kerran se painui ruudussa maihin Tuulin käskyllä, mutta muuten jätti käskyt noteeraamatta. Häiriötreeni toimi Qupalle taas niiin hyvin, sillä siitä näki selvästi, kuinka keskittyminen oli huipussa!
 Unu oli ihan hassulla tuulella, se kävi varastamassa kentän laidalta noutokapulan pariin kertaan ja karkasi merkille tuon tuosta, jos en tehnyt sen kanssa mitään. Se ainakin osaa tarjota. :) Un teki VOIluoksaria (alkaa näyttää hyvältä!), ruutuja sekä seuraamista. Seuraamisen paikka on siirtynyt ehkä jo vähän taaemmas, hyvä niin, ja ruutukin on kivassa vaiheessa.

Ylläri, tokoiltiin tänäänkin Tuulin ja Sallin seurassa! Kerrankin oli vielä toivoa saada kuvia, joten kuvailtiin elukoiden treenit. Alunperin suunnittelin videopainotteista treeniä, mutta muistikortilta löytyikin vain kuvia...
 Qupsulle ohjattua jälleen liikkuroituna, se ei muka nähnyt merkkiä, mutta noudot suoraviivaisia jälleen. Ruutu oli peruskauraa, merkkikin löytyi, ja pikkupätkät seuraamista ja kakeja onnistui. Varsin kiva treeni jälleen, Qn kanssa on niin kiva treenata! 
  Una odotteli tolpassa Qupan vuoron ajan ja oli jälleen täynnä virtaa katsottuaan, kun Qup rallattelee kentällä lelulla. Aloitettiin ohjatun suunnilla. Jätin pikkuisen merkin taakse ja pyysin hakemaan oikeaa, se nappaa merkin suuhunsa! Toisella kerralla sama meinaa uusiutua, mutta penska älyää kapulan vihdoin, kun huudan jo eitä. Sen jälkeen homma alkoi sujumaan! Un teki vielä kierroksen ruutua, ei ongelmaa, sekä tunnaria nurmella. Tällä kertaa se malttoi käyttää nenäänsä - toisin kuin joskus yhtä korkeassa vireessä. Pätevä apina! Ulpu oli myös taasen ihanalla energiapuputuulella, se on ihan hassu!

 
  ruokaa!

 
 
 
  taas ruokaa!

 
  ei näin!

 
 
  ruutuuun!