Kirjoitus on jäänyt viimeisen kuukauden aikana vähemmälle, mutta kaikennäköistä ollaan tehty ja treenailtu.
 Heinäkuun puolessa välissä vietettiin mökillä viikko Iisalmessa. Quattro oli onnessaan järven rannalla, vaikka ilmat eivät kovinkaan suosineet alkuviikosta. Treenailtua tuli paljon, ja osa näkyi varmaan koiran noutohalussa taippareissa, joihin kotimatkalla Helsinkiin mentiin. Ei varmaankaan kovin fiksu idea, aikainen aamuherätys neljältä ja viiden tunnin ajomatka koepaikalle, ja meille napsahti päivän viimeinen suoritusvuoro, neljän tunnin odottelun jälkeen. Vesinoudot sujuivat loistavasti, ja vesi olikin sopiva vilvotus aurinkoisena päivänä ennen hakuruutua, mutta ruudussa Q:lta loppui työskentelyinto. Neljä varista tuli ruudusta hienoilla käteen asti palautuksilla, mutta viidettä ei löytynyt millään, vaikka Q lähtikin ruutuun hyvin aina uudestaan käskystä. Kannustavaa palautetta saatiin jatkoa varten ja tuomarikin kehui Quattroa näkemänsä perusteella "komeaksi noutajaurokseksi, joka on erittäin voimakas uimari". Seuraavan kerran lähdetään muutaman viikon päästä kokeilemaan, josko tällä kertaa taipuisi.
  Q Iisalmen keskustassa

 Tokoa on myös treenailtu, avoimen liikkeet rupeaa olemaan hanskassa luoksaria vaille (joka tosin on ollut jo treenauksessa heinäkuun alusta). Kaukokäskyissä täytyy vielä vahvistaa istumaan nousemista pidemmän matkan päästä, ja saada ennakointi pois. Koelomake odottaa kirjekuoressa postitusta, vielä harkinnan alla tosin, että mennäänkö Labradorikerhon vaiko UMN:n kokeeseen kokeilemaan avointa. Tekisi mieli ilmoittaa molempiin, kuhan nyt katsoo miten edistytään, onhan tässä muutama viikko aikaa.
 Viime viikonlopuksi saatiin kutsu Linnun mökille Hirvensalmelle. Vietettiin viikonloppu siellä, Quattro ui, ui ja ui sekä löysi sisäisen "kakaransa" riekkuessaan Valtsun kanssa koko ajan. Q pääsi myös pari kertaa soutelemaan pidemmänkin matkan muutamalle pikkusaarelle. Hienosti poika istui veneessä tähystellen maisemia. 
 Treenailtua tuli myös, tokoa, agilityä ja taipparijuttuja. Sunnuntaipäiväinen hakuruututreeni meni enemmän kuin nappiin, Q osoitti erittäin vakuuttavaa hakutyöskentelyä ruudussa, lähti kauas luottavaisin mielin hakemaan dameja ja palautti käteen. Vaadin siltä kaikkien damien palautusta ruudusta (viisi kipaletta) ja hienosti Q etsikin käyttäen nenäänsä, eikä palannut "tyhjin suin" takaisin.

 
  Q ja kumisorsa
  Omppu taisi olla melko kirpeä?
  Slurps, ja katsokaa miten kaulapolpotit heiluu!
  Labukat veneen kannella