Tulipa tenkapoo: me oltiin joko Vasaraisissa, Vasaraisessa, Vasaraisella tai Vasaraisilla. Kyllä tämä suomen kieli on haastavaa... Mutta mahdollisesta kielioppivirheestäni eteenpäin, vietettiin tosiaan Unan kanssa viime viikolla muutama päivä Unan kasvattajan luona Vasaraisissa.

Rita tuli maanantaina käymään Lotte-sisko kyydissään Helsingissä ja kutsuttiin samalla myös Ines ja Bolt vierailemaan. Sisarukset eivät saaneet riehua Boltin leikkauksesta ja sisätiloista johtuen sen enempää, mutta oli hauska nähdä kaikki neljä samaan aikaan! Una on se musta lammas, siis se pienin sisarusten joukosta, mutta löytyy niistä onneksi jotain samaakin. Rita veti Unalle lyhyen nometreenin, joka ei mennyt ihan nappiin ohjaajankaan mielestä. Una osoitti olevansa erityisen epäpätevä noutokoira, se loikki damien yli, eikä olisi viitsinyt millään käyttää nenäänsä ja palautti löydettyään damit ihan vaan sen tähden, kun niin käskettiin. Kyllä, se on nähnyt dameja! Juu, on se niitä hakenutkin. Ja niin me löydettiin itsemme Unan kanssa illalla autosta, jonka nokka oli suunnattu kohti Vasaraista, saatiin hienovarainen kutsu muutaman päivän maalaislomalle, jonka kykeni myös tulkitsemaan armottomana treenilomana. ;)



Aloitettiin lauantai turistikierroksella Raumalle ja päätettiin iltakymmeneltä pillitys- ja lähihakutreeniin pellolla. Siinä välissä ehdittiin tavata sukulaisia, ajaa muutama jälki, harjoitella vesinoutoja suoraan veneestä ja tehdä muutama markkeeraus. Una työskenteli ookoosti, mutta riittää siinä vielä hiomista. Toko on saanut sen menemään aavistuksen vakavaksi ja viimeisen parin kuukauden aikana noutokapula on lentänyt damia useammin. Läksynä siis leikkiä ja pillinkäyttöharjoituksia, meikäläiseltä luonnistuu vaan luoksetulopillitys, ja sekin huonolla volyymilla. Hups.



Sunnuntaiksi oli sulamassa kasa riistaa hakuruudun ja vesinoutojen tähden. Käytiin Unan ja Gilda-äipän kanssa myös tekemässä hirmuisessa kaislikossa noutoja, äitee joutui hakemaan ne, mitkä tytär hukkasi. Mutta ei tyttö ihan onneton ollut. Iltapäivällä saatiin treeniseuraa myös Unan siskopuolen tyttärestä Sannista omistajansa kera. Minut istutettiin kameran taakse siksi aikaa, kun Taija ja Rita heittelivät lintuja koirille. Unalle oli vuoden kohokohta päästä työskentelemään Ritan kanssa, se olisi tehnyt ihan mitä vaan olisi keksinyt pyytää, ja yleensä niin minusta huolehtiva Ulpu lähti kasvattajansa mukaan metsään vailla huolen häivää. Hassu eläin, kyllä ne vaan muistaa missä ovat elämänsä ensimmäiset viikot viettäneet. :) Illan päätteksi vedettiin Taijan kanssa tokotreenit molemmille koirille kokeenomaisilla suorituksilla. Unaa ei väsymys vielä painanut, iltaruoan eteen se työskenteli kivasti. Olisi vaan pitänyt jättää ruoka näyttämättä, sillä seuraaminen meni taas yliyrittämisen puolelle, se painoi jalassa kiinni ja piippasi loppumetreillä. Huspois tuollainen käytös! Ruutu ja nouto sujui varsin mallikkaasti, niissä Unan yrittäminen onneksi näkyy vain räjähtävänä vauhtina.


Upwards Pompom "Sanni" tokoilee

Kun viimeisetkin muurinpohjaletut oli syöty ja aurinko oli painunut metsän taa, suunnattiin Turkkuseen kohti juna-asemaa. Jokin kumma nettiaikataulu väitti, että VR kuljettaa asiakkaitaan kotiin Turusta puoleenyöhön asti, joten ei pidetty automatkalla sen kummempaa kiirettä. Karu totuus kuitenkin paljastui klo 21.02, kun myöhästyimme illan viimeisestä junasta kahdella minuutilla! Onneksi sentään bussiasema antoi lohduttavaa informaatiota päivän viimeisestä Helsingin bussista. Tyhjään bussiin mahtui onneksi kantamukseni sekä Una (josta muuten sai maksaa rahdin!) ja tämä melkein tyhjä bussi ajoi puuduttavan pitkää reittiä pitkin maaseutua välillä Turku-Helsinki. Vaan enpä ollut käynyt ennen Halikossa, lohtu sekin! Plikka kaatui jalkoihini jo alkumatkasta ja siirtyi kainalooni nukkumaan aamuyöstä kotiuduttuamme. Torstaina se oli laama, perjantaina heräsi jo henkiin. Mahtoi olla rankka reissu sillekin. Mutta oli hauskaa ja minua ehti sadan itikan lisäksi puraista myös nomekärpänen. :)  Kiitos treenivinkeistä, -seurasta ja katosta pään päälle! Muutama kuva reissusta löytyy täältä.


Siskokset Una ja Lotte