Täältä kaikki alkoi

Syysloma vietettiin Turussa osallistumalla Kennelliiton järkkäämään tokovalmennusviikonloppuun. Matka aloitettiin perjantaina Rautatieasemalta, mistä hypättiin Roosan ja Fidon kanssa Turun junaan. Samaan junaan osui myös sheltti Ama omistajineen ja Turun asemalta lähdettiin kolmen koiran, kahden häkin ja suunnilleen miljoonan laukun kera suunnistamaan kohti hotellia. Perille päästiinkin aikanaan muutaman bussin ja ystävällisen kuskin avulla, jotka heittivät meidät oikeassa paikassa pois kyydistä. Perjantaina ei ollut onneksi muuta ohjelmaa, kuin yhteislenkki, sillä matkan jälkeen oli itse kukin aika väsynyt.

 Lauantaina tokoporukka lähti heti aamusta treenaamaan TSAU:n hallille Lietoon. Treenit oli aika vapaamuotoisia, jokainen sai treenata mitä halusi ja ongelmia pohdittiin yhdessä.
 Ensimmäisen puolentoista tunnin aikana käytiin läpi kaikkien seuraaminen sekä luoksetulo. Seuraaminen meni kohtuullisesti (perusasennot unohtui parissa kohtaa, mutta kontakti pysyi ihan jees ja juoksuosuus sujui parin muistutuksen jälkeen hyvin) ja luoksetulo paljon huonommin, possu meinasi lähteä liikkurin “käsky”-sanasta eikä pysähtynyt seisomaan, vaan juoksi pokkana läpi. Tämän pelleilyn jälkeen mitta oli täysi ja koira pääsi (joutui) ulos hallista treenaamaan luoksetulon pysäytyksen alkeita. Kas kummaa, sehän teki ihan kympin arvoiset pysäytykset heti, kun kukaan ei ollut näkemässä.
 Toisen kouluttajan valvovan silmän alla me treenattiin ruutua ja lähinnä vahvisteltiin paikkaa vaihtamalla lähetyssuuntia. Quulle vauhtitreeni sopi paremmin ja ruudut onnistuivatkin hyvin.

Sunnuntain treeneissä sai myös valita treenattavat liikkeet, joten valitsin aika uhkarohkeasti tunnarin ekaksi liikkeeksi, vaikka tiesin, että Qupalla oli energiaa ja keskittyminen ei olisi ihan omaa luokkaansa nuuskimiseen. Kouluttaja kehotti ensin tekemään kokeenomaisen tunnarin ja sen jälkeen paneuduttaisiin ongelmiin, joten ei muuta kuin koira töihin. Quattro lähti vauhdilla, mutta hidasti palikoille ja lähti nuuskimaan läpi, wau! Oman palikan se löysi melkein heti, mutta jäi jostakin syystä vielä nuuskimaan muut kapulat läpi moneen kertaan, ennen kuin toi oman.
 Toisessa kehässä jälleen ruutua noin 20 m matkalta, ei valittamista, sekä hyppynoutoa, mikä meni sekin hyvin.

Treenien jälkeen lähdettiin hotellille pakkaamaan ja valumaan kohti juna-asemaa. Junassa koitti karmea yllätys, menomatkalla koiravaunussa ei matkustanut meidän lisäksemme kuin Ama&omistaja, mutta tulomatkalla meitä olikin seitsemän koiraa omistajineen sekä kissa. Mahduttiin sitä toki silloinkin, oli vain hiukan tiivis tunnelma. :)