Käytiin hyödyntämässä loppiaisena vapaa hallivuoro tokoilun parissa. Sain tällä kertaa jopa suunniteltua treenit etukäteen, niin homma ei mennyt niin sähläämiseksi! Sen verran laiska tosin olin, että treenailin koirien kanssa samoja juttuja samanlaisin variaatioin, sillä en jaksanut suunnitella treeniä kahteen otteeseen...
   Aloitettiin Qupan kanssa ruudulla. Hallissa ei saanut täyttä koemittaa, joten hyödynsin agisiivekkeitä ja pistin Qupsun kiertämään niitä muutaman kerran, josta vauhdilla ruutuun. Skipattiin siis merkki tällä kertaa kokonaan. Qupsun mielestä tuo oli varsin hauskaa, se oli nopea ja haki vielä oikeaa paikkaa ruudussa alustalla ja ilman. Tosin tällä kertaa ei ollut mahdollisuutta juosta ruudun läpi vahingossa, sillä se oli melkein seinässä kiinni. Heh, ongelman sai eliminoita aika kätevästi tuolla kertaa. :) Unan ruudut oli myös huisin päteviä. Tein sen kanssa myös lähetyksen siivekkeen kautta kierrättämällä ja se sai pentuun vauhtia. Sen ruutuunmeno tuntuu vielä hitaahkolta, mutta Quattrolla oli muistaakseni sama ongelma, joka parani varmuuden myötä. Viimeiset lähetykset annoin Ulpun itse tarjota ruutua ja oikeaa paikkaa ilman kosketuslätkää, mitkä myöskin kahdesta suunnasta mallikkaita.
   Sitten luoksetuloja agilityputken avulla. Qupsun seisomiset oli napakoita, mutta maahan se voisi tippua nopeamminkin. Sillä oli kuitenkin ihanan hassu virne naamalla, kun tehtiin tokoa ja silti sai juosta putken läpi, varmaan järkytti Qupsun yksinkertaista maailmaa laajemminkin. Unakin teki luoksaria agiputkella. Se sinkosi jo kaukaa putkeen, joten pystyi ottamaan kunnolla etäisyyttä! Mutta, pentu tarjosi seisomisissa istumista! Ekana tuli mieleen, josko se olisi sekoittanut kakejen istumaannousun käsimerkin luoksarin pysäytykseen, sillä ollaan tehty kakeja moninkertaisesti luoksetuloihin verrattuna viime aikoina. Muutaman taakse heitetyn lelun jälkeen homma kuitenkin alkoi sujumaan.
   Qupalle loppuun vielä kokeenomaisia seuruun alkuja, joista palkkasin parin ekan askeleen jälkeen. Viidestä toistosta neljä meni putkeen, yhden kerran Qup oli ihan kuutamolla ja lähti haahuillen mun mukaan. Qupsun ilmeestä päätellen hallin matossa oli joku karmaiseva haju juuri siinä, koska se kimposi äkkiä kauemmas vapautuksen jälkeen!
    Loppuun pennun kanssa minimalistiset agitreenit hypyn ja putken voimin. Tehtiin takaaleikkauksia, saksalaista ja twistiä, ja Un säntäili hullun lailla esteille, vaikka sen kieli roikkui jo pitkällä tunnin tokojen jälkeen. Viimeiseksi erehdyin tekemään puomin, joka ei mennyt ihan putkeen... Ojangossa eka kerta uudella puomilla on Unalle vähän jännä, mutta jo toisella kertaa se uskaltaa juosta puomin läpi. Hallin puomi oli ilmeisesti kuitenkin superkauhea, sillä Ulpu kauhistui totaalisesti ylösmenon jälkeen! En halunnut antaa periksi, kun Ulpu oli kiipeämässä sylkkyyn, vaan talutin sen apparin kanssa puomin läpi. Ei se kovin traumaattiselta vaikuttanut sen jälkeen, vaikka korkealla huimasi kovasti. :)

Jatkettiin hallitreeniteemalla maanantaina seuran uudessa agihallissa! Jättimäinen viiden treenikentän halli oli aika hieno, ja kiva päästä testaamaan hallia talkoiden jälkeen. Qup ehkä vähän arkaili uutta alustaa, sillä se oli vähän tahmeasti liikkuva. Itse rata onnistui hyvin, kepeissä ei ongelmaa, vaikka otin etumatkaa valssiin/jättäydyin taaemmas ja kontaktikin jees. Qupa kääntyi hirmuisen tiukasti pienet käännökset, siis hyvä vaan, paitsi että se tuli jo niin tiukasti, että rimat heiluivat uhkaavasti käännöskohdissa.

Se vakituinen tokotreenivuoro hallissa olisi kyllä näillä kinoksilla ihan kiva. Aletaan jo lähennellä sitä viime vuoden probleemaa treenikentistä, kun valaistulle lähikentälle ilmestyi lumikinosten seuraksi jo luistelujää. Onneksi treenaamisella ei ole mikään kiire: näillä leveyspiireillä hallikokeet ovat melkoisen haluttuja, joten paikan saaminen olisi silkkaa tuuria. Tai no, sille treenaamiselle tulee kiire, jos onnistun saamaan peruutuspaikan tämän kuun kokeeseen!