Kisasimme Quattron kanssa viikonloppuna pitkästä aikaa agikisoissa! Viimeisimmästä, ja ainoasta kakkosten startista ehti vierähtää puoli vuotta, ja kisaoikeus kakkosiin saatiin jo reilu vuosi sitten... Kisa-areenana toimi Ojangon uusi halli, johon saatiin tuntumaa jo yksissä treeneissä ennen kisoja. Ne olivatkin ne ainoat treenit kisoja ennen, sillä edellisen kerran ollaan suoritettu rataa ulkokentillä marraskuun vaihteessa. Mutta onneksi Qupsu muisti esteiden oikean suoritustavan tällä kertaa.

Aamu alkoi osaltani rentouttavalla lähes kuuden tunnin työvuorolla ykkösluokkien radalla, jossa sain noukkia karkeasti arvioituna kaksisataa kertaa hihnan maasta ja kuskata sen kentän toiselle puolelle ämpäriin. Puhumattakaan siitä aamuisesta pöydänroudausoperaatiosta Ojangon lumisten ulkokenttien läpi. Tuntui jaloissa jo tuokin ennen Qupan iltapäivän startteja. Suorituksemme aloittanut hyppyrata sujui kaikkea muuta kuin hyvin. Unohdin Qupan kaksi kertaa selkäni taakse, jolloin se ohitti molemmat esteet, lisäksi suoralla tippui yksi rima alas ja Qup oli totaalisen laamaantunut. En tiedä, se edelleen arastelee hieman hallin pohjaa ja on treeneissäkin tavallista hitaampi, mutta myös 60cm hypyt varmasti vaikuttivat asiaan. Mainittakoon, että ei juuri koskaan treenata niin korkeilla! Niin, se hypärin tulos oli jotakin 15 paikkeilla korjailuun kuluneen yliajan ansiosta.
 Toisena ollut agirata sentään meni putkeen, Qupakin pystyi liikkumaan liukkaammin, kun rata ei ollut pelkkää hyppimistä. Muinaiset keppiongelmat ovat ilmeisesti ratkaistu, sillä niin tämän kuin edellisenkin radan kepit sujuivat kivasti. Muurilla Qups kolautti niin pahaenteisesti, luulin jo palikoiden tipahtaneen alas, mutta kuuluttajan puheista kuulin meidän selvinneen maaliin nollaradalla. Tuloslistan tarkempi tutkailu osoitti sen olleen nolla vieläpä hyvällä ajalla (-4.83), mutta sen lisäksi myös LUVAnolla! Ajattelin kakkosiin nousun jälkeen, etten aseta minkäänlaisia tavoitteita enää agilityn suhteen, koska laamalabradorin ei ole mitään mahdollisuutta pärjätä enää, ja sitä rataa. Mutta ehkä sitä voisi kisailla muutaman muunkin startin tänä vuonna, kun kerran ollaan jo askeleen lähempänä kolmosia! 

Qupan nollaradan video: