Hieman laiskanpuoleista tämä kirjoittelu blogiin, mutta nyt on tullut vähän useammin päivitettyä. Ensinnäkin muutama tokouutinen, pariin kokeeseen syksylle laitettu ilmot, melko varmasti mahdutaan molempiin. Kerätään avoimesta se TK2:nen, niin saadaan vaan lisää kisatottumusta. Pari koetta meinasin syksylle, ei enempää. Jos nyt jotenkin ihmeen kaupalla saataisiin ykköset syksyllä molemmista, niin pakkohan se on ilmoittaa sitten vielä muutamaan niin napsahtaa se koulari! Mutta erittäin epäilen todella, että ykkönen tulisi. Liikkeet kylläkin tuntuisi olevan ihan hyvällä tolalla, seuraamiseen vasemmalle kääntymisen hiomista, kontakti on onneksi tällä kertaa kunnossa (kuinkakohan kauan?!), kaukkareihin vielä loppusilauksena matkan kasvatus (luinkin vasta Tie tottelevaisuusvalioksi-kirjasta, että avoimessa koiran ja ohjaajan etäisyys on vain 5m, luulin yli 10...) ja luoksetulon käsimerkkitreeniä paljon. Niin, ja hyppyä tilanteen tullen. Älysinkin vasta viime treenikerran jälkeen, kun otettiin hyppyä, että paluuhyppyyn täytyy ottaa käskyksi "hyppy", koska Q ei yksinkertaisesti älynnyt "sivu"-käskyllä tuloa, niin että hyppäisi esteen yli. Viisastuipa siitäkin. Noudon luulin olevan paremmassa kunnossa, Q näköjään vaatii kunnon taistelua kapulalla, että nouto-ote on tiukka. Silloin kun sitä tehtiin päivittäin, nouto oli hieno, mutta nyt taas kapulaan oli löysä ote. Ei sentään tippunut.

Torstaina treenaamassa taippareihin Samulin, Huldan ja Sentin kanssa. Q:lle tehtiin hakuruutu neljällä variksella ja yhdellä lokilla. Kuten taippareissa, Q ei nähnyt lintujen vientiä, ja markkeerausvariksen heiton jälkeen päästin sen töihin. Q teki parasta työskentelyä ikinä, palautti linnut yhtä lukuunottamatta käteen, ja etsi käyttäen nenäänsä kattaen koko alueen ja irtosi ihan taaksekin etsimään. Nam. Tuolla työskentelyllä pääsee taipparit läpi, kepeästi. Kaikki viisi se palautti, sen jälkeen laahausjäljen vuoro. Hienoa työskentelyä siinäkin, jälkeä pitkin kanille, ja Qupa kiikutti kanin suoraan minulle. Jipii, täällä odotellaan innolla Antskogin taippareita!

Myöhään, mutta kuitenkin, onnittelut hienosta näyttelyuran avauksesta viikko sitten Hakunilassa Pablolle; PU-2 ja SERT! Ja Sulo-veljelle PU-3 ja VA-SERT! Mahtavaa!