On olemassa häntiä ja herkkähäntiä. Ja meikäläisen tuurilla kaikki on mahdollista.

Tämäkin tarina alkaa jo torstai-illasta, jolloin Quattro ja Una karkasivat useamman kerran ojaan viilentymään päivällä ja illalla uiskentelivat vielä Mambon kanssa. Perjantaiaamuna herättämään saapui pieni ruskea koira, jonka häntä oli painunut alas, eikä heilunut lainkaan. Eläinlääkärille soitto vahvisti vielä vesihäntädiagnoosin, eli karvanlähtöajassa olevan nuoren koiran oli siis mahdollista saada vesihäntä, vaikkei selkä edes pahemmin kastunut! Ojassakaan ei ollut kuin reilu parikymmentä senttiä vettä, joten kyseessä oli vain huonoa tuuria. Ironiseksi jutun tekee se, että olin jo kuukausi takaperin varannut Unalle paikan täksi päiväksi tokokokeeseen. Yhden kerran Qupa sai hotspotin muutamaa päivää ennen koetta, eräs kerta istuttiin yö Viikin eläinsairaalassa kurkkuun juuttuneen keksin takia, viime kesänä Unan pentutreffejä edeltäneenä yönä Quattro joutui ampiaisten maalitauluksi. Listaa voisi jatkaa loputtomiin!

Vaikka perjantaiaamuna Una vaikutti onnettomalta, iltapäivällä sen häntä heilui jo vähän. Iltaan mennessä parantumista oli jo havaittavissa, mutta jännitys säilyi lauantaihin asti. Aamulla häntä ei vaivannut plikkaa pahemmin, joten suunnattiin aamulla auton nokka kohti Nummi-Pusulaa... Uskomattoman tuurin ansiosta meille oli arvottu alokasluokan viimeinen numero, joten koepaikalla saatiin odotella muutama tunti ennen kehäänpääsyä. Plääh, kaikkea jäi hampaankoloon, mutta ihan superia, että Una työskenteli koko kokeen ihan mielettömän hienolla vireellä! Vaikka se joutui odottamaan kauan, se palkkaantui tosi kivasti kehässä!! :)

Luoksepäästävyys 8 Pakko myöntää, etten ole treenannut kertaakaan. Ulpukka meni tuomarina toiminutta Harri Laisia vastaan, pusutteli ja häsläsi.
Paikkamakuu 10 Jepjee, vierestä noussut heeleri lähti tulemaan kohti ja yritti haastaa vähän leikkimään, Ulpu pysyi. :)
Kytkettynä seuraaminen 8½ Ehkä olisi aika tehdä jotakin sille tiiviydelle? Mun mielestä ei ollut edes pahaa, kontakti oli jees ja paikka pysyi oikeana. Eikä se mun mielestä ole edes niiin tiivistä.
Vapaana seuraaminen 8½ Yhtä hienoa kuin kytkettynä, mutta silti vain kasipuokki. Ekan koiran olen saanut seuraamaan liian väljästi, toisen liian tiiviisti, ehkä kolmas kerta toden sanoo.
Maahanmeno 10
Luoksetulo 8½ Ulpukka törmäsi mukavasti...
Seisominen 9½
Hyppy 0
En osannut kuvitellakaan, että hyppy menee nollille! Hyppy-käskystä Una ampaisi hypyn vieressä seisonutta liikkuria moikkaamaan, toisella käskyllä tuli sivulle ja kolmannella yli. Ettäjuu, osasyylliseksi voin mainita itseni, kun alkuviikosta treenasin Ojangossa hyppyä laiskuudestani laudan liian korkeana, ja pikkumakkara jumittui siihen mahastaan kiinni. Toivottavasti sille ei jäänyt mitään kammoa!
Kokonaisvaikutus 9 Kivalla vireellä työskentelevä labradori.

Seuraava puolituntinen oli ehkäpä elämäni pisimpiä, kun odotin tuloksia, mutta Ulpulle ALO1 162.5p. Tavoitteenahan oli tietysti 200 pistettä, joten siitä jäätiin vielä, mutta jos hypystä olisi tullut pisteitä, olisi kokonaistuloskin kuulostanut kivemmalta. :) Mun olisi vaan opittava, että en omista kahta konetta, joille ei satu koskaan virheitä. Hyppy jäi niiin harmittamaan, mutta aina ei vaan voi voittaa! Seuraavana tavoitteena onkin avoimen korkkaaminen...