Tällä viikolla Quattro on saanut ainakin tarpeeksi treeniä ja liikuntaa, sillä lähes joka päivä ollaan oltu jossakin.

Maanantaina syöksyin koulusta äkkiä kotiin, nappasin Qupan mukaan ja lähdettiin kävelemään Malmille Nooraa ja Ericaa vastaan. Käveltiin Malmin lentokentän ympäri sateisesta ja koleasta ilmasta huolimatta, loppumetreillä olo tosin tuntui vähän uitetulta.
 Tiistaina oli vuorossa ah-niin-perinteinen jokilenkki Vantaanjoen maastoissa ah-niin-yhtä ihanassa sateisessa ilmassa kuin maanantaina. Se ei menoa haitannut tippaakaan ja kymmenen kilometriä taittui iloisesti. Illan flyballtreenit jätettiin kuitenkin välistä, mutta ei taidettu olla ainoita, sillä porukkaa oli ollut paikalla kuulemma harvinaisen vähän.
 Keskiviikkona ohjelmassa oli nometreeniä Paloheinässä Sailan ja Aidanin kanssa. Alkuun tehtiin koirille hakuruutu metsikköön ja Qupa pääsi ekana hakemaan. Possu käytti nenäänsä ihan kivasti ja dameja palautui hyvään tahtiin, palautuksia täytyy taas treenata kotona, sillä dami pari kertaa meinasi tippua ennen perilletuloa. Haun jälkeen Saila heitti meille muutaman lyhyen markkeerauksen, sillä halusin testata koittaako possu karata. Hyvää paikallapysymistreeniä saatiin myös hakuruudussa, sillä lähetettiin koirat vuorotellen hakemaan ja toinen sai odottaa vuoroansa vieressä.
 Torstain suunnitelmissa oli tokotreeniä Pihliksessä jälleen Erican ja Nooran seurassa. Vein alkuun koiran paikallamakuuseen pensaan taakse ja pystytin ruudun kentän reunaan. Ennen ruutua treenattiin seuraamista, mutta eihän siitä mitään tullut, kun Qupalla oli keskittyminen jossakin ihan muualla. Vielä keväällä Quattro teki liikkeet aika nihkeästi ja silloin koitin saada koiraan enemmän virtaa, nyt ollaan ajauduttu siihen, että suoritus meinaa hajota käsiin hetkenä minä hyvänsä. Ihan kivasti se toki tekee nytkin suurimman osan liikkeistä, mutta seuraaminen näyttää hirveältä ennen kuin Qupa pääsee hommaan mukaan ja alkaa keskittyä. Senkin ongelman olen aiheuttanut palkkaamalla pallolla, joten pallo on ollut treeneistä lomalla jo muutaman päivän. Ennen auringonlaskua saatiin otettua muutama kuvakin koirista, viikolla ei oikeastaan enää ehdi kuvaamaankaan, kun hämärä tulee jo niin aikaisin.

 
  

Torstain tokotreeni meni niin sähellykseksi, joten perjantainakin possu pääsi treenaamaan, tavoitteena rauhallinen ja hallittu treeni, missä koira pysyy suhkot hanskassa. Pallo jäi jälleen kotin hyllyn päälle ja treenattiin aluksi pitkästä aikaa paikallamakuuta. Usein se menee niin, että käyn viemässä koiran aidan, pensaan tms. taakse maahan, sillä aikaa kun rakennan ruudun, mutta tällä kertaa päätin tarkkailla piilosta Quattron käyttäytymistä. Alussa se käänteli päätään muutaman kerran, varmaankin koitti tähyillä, minne kentällä jalkapalloa pelanneiden pikkupoikien pallo lentää. Lonkalleen se ei kääntynyt kertaakaan viiden minuutin aikana, minkä jälkeen kävin vapauttamassa sen. Q tähyili heti ruutua, olen tainnut ehdollistaa sen aika hyvin siihen, että paikallamakuun jälkeen lähdetään ruutuilemaan, ups. Tällä kertaa ruutua ei kuitenkaan näkynyt missään, vaan treeni jatkui seuraamisen parissa. Käännökset näyttää jo ihan hyviltä, vasenta ollaan treenattu Korrien tokokurssilta saatu vinkin avulla ja Qupa on pikkuhiljaa oppinut hallitsemaan kroppaansa paremmin. ;) Pidemmillä pätkillä jätkä meinasi rueta poikittamaan, mutta kun pari kertaa huomautin ja palkkasin namilla, niin Quattro korjasi ja rupesi rauhoittumaan.
 Rauhallisissa merkeissä jatkettiin tunnarin pariin. Ekalla kerralla Qupalle sattui joku moka (tällä kertaa voin totuudenmukaisesti sanoa, että se oli moka, sillä Q nuuski niin moneen kertaa kapulat läpi) ja nosti väärän. Seuraavalla löytyi oikea ja lopetettiin siihen.
 Pallo tuntuu olevan niin ratkaiseva tekijä Qupan vireen kannalta, joten näitä pallottomia treenejä täytyy tehdä enemmänkin!

 Niin pitkä aika on viime päivityksestä, joten kuvia on ehtinyt kertyä koneelle taas monta sataa, mutta niistä vain pari loppuun.