Hip hurraa, kesäkuu! Vaikka edellinen kesäloma on kuin eilinen, oli taas luksusta päästä paahtavan helteistä koulusta lomailemaan! Alkukuussa on sattunut ja tapahtunut jos niin mitä, mutta blogi on päivittynyt laimeasti. Helteellä on luksusta ollut tehdä muutakin kuin istua koneen ääressä ja kesätyönikin on lohkaissut palan vapaa-ajasta, mutta vihdoin ilman ollessa järkyttävä, uskaltauduin tämänkin elektroniikkalaitteen ääreen.

Qupa tosiaan pääsi kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina jälleen EVL-kehään ja päivä sattui olemaan harmillisen kuuma. Pisteet kuitenkin Qupsulle siitä, että se suoritti putkeen tehdyt liikkeet luokan viimeisten joukossa virkeästi eikä koelaamailusta ollut jälkeäkään, vaikka en viritellyt eläintä kehään lainkaan! Tulos ei ollut sitä mitä haettiin, mutta Quattron kanssa oli kiva kisata, vaikka se possuili. Liikkuri, kuka lie, oli suunnitellut liikejärjestyksen karmaisevaksi, tunnarialoitus ei ole meille mikään sopiva, ja tunnarista koira piti saada viriteltyä ruutuun, jonka jälkeen taas vire matalammaksi kaukoihin ja sitä rataa.

 

Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu 7
Qup painui naapurin käskystä maahan, mutta puolustuksena, että koko rivi nytkähti kyseisestä käskystä alaspäin. Se kuului varmaan naapuripitäjäänkin!

Tunnari 8½ Kapuloille ravilla ja ravilla takaisin. Mut eipä mennyt nollille!
Ruutu 0 Ruudun nollaa en sulata vieläkään. Qupsu ei ole ikinä, ikinä, nollannut ruutua ja se on sen varmimpia liikkeitä. Se lähti pari metriä oikeaan suuntaan ja jäi pyörittämään päätään. Anteeksi mitä? Onneksi kokeesta ei jäänyt pysyvää vammaa, sillä se toimii ihan ookoosti kotona edelleen. Ehkä aurinko häikäisi hemmotellun eläimen silmiä?
Kaket 8 Olin vittuuntunut ruudusta ja Qumppari katsoi mua vähän silmät pyöreinä kun karjaisin käskyt sille. Laiskat vaihdot ja yksi omatoiminen vaihto tiputti numeron.
Seuraaminen 8½ Yksi onnistuneimmista! Qupan seuraaminen on viimeksi avoimessa ollut kasia, ja parannusta viime kokeen kutosesta löytyy. Poikittamista hiukan ja ehkä vähän seilaava paikka.
Hyppynouto 9 Qupalle kymppi, mulle miinus. Tiputin kapulan.
Luoksetulo 7 Possuilua ilmassa, pysähtyi vasta toisella käskyllä.
Zeta 9 Ei huono tämäkään, vähän vinot pysähdykset.
Ohjattu 9½ Tämäkin upea! Arpaonni osui vasempaan, mikä on Qumpan vahvempi puoli.

Hah, loppuun liikkuri vielä totesi, että mun labradori on nopea! En tiennyt oliko se vitsi vai ei, kunnes tuomari kiirehti vakuuttamaan samaa. Ei se siis laamalta näytä! Tuomari Harri Laisi tykkäsi Qupsun suorituksesta, pientä perusasennon vinoutta kuulema löytyy etenkin seuraamisesta, mutta ei silmää häiritsevää. Yhteenveto oli tosi kiva kuulla ja varsinkin se, että Qup kuulema näytti kivalta. Tuloksena ruudun nollasta johtuen EVL2 237.5. Plääääääh.



Ulpukkakin on kisaillut, uskokaa tai älkää. Kävimme viime viikon maanantaina UMN:n järkkäämässä möllitokossa katsomassa, missä kunnossa avoin on. Ihan kivassa kunnossahan se silloin oli. Paikallamakuu oli 9, koska pullukka vaihteli asentoaan useampaan otteeseen. Seuraamisesta 9, Ulpun aivot olivat täynnä juuri ennen kehää näytettyä superpalkkaa ja sain karjaista uuden käskyn, kun se katseli sitä niin kaihoisasti. Loppuseuraaminen kuitenkin mainiota, mutta tiivistä. Maahanmenosta 9½, loppuperusasento venyi kengurun loikaksi. Luoksetulossa, seisomisessa, noudossa tai hypyssä ei valittamista, kaikki kymppiä ja ihan onnistuineita. Kakeista 9 kaksoiskäskyn ansiosta. Yhteisvaikutelma 9½, Ulpu teki kaikki liikkeet hyvin, mutta sillä pääsi pentumainen häsläys vallalle varsinkin liikkeiden välillä. Se oli tunkemassa syliin koko ajan! Tuloksena huikea AVO1 190.5p, voin todeta, että kyllä se ainakin möllitokossa osaa.

 

Hanskat olivat kuitenkin hukassa tokon SM:ssä, jossa suorituksen taso heilahti. Helteisen hiostava ilma, kirkkaalta taivaalta porottava aurinko ja tulikuuma hiekkakenttä ei ehkä ollut täydellinen yhtälö, sen näki pisteistäkin. Onneksi voin lohduttautua, että paremmalla kisailmalla suoritus olisi ollut toisenlainen, vaikkei se pahemmin lohdutakaan. Kyseessä taisi olla kuitenkin ensimmäiset ja viimeiset SM-kisat, ellei nyt lähdetä mestaruutta joku kaunis vuosi hakemaan, sillä päivä venyi iltayhdeksään asti kisakirjoja odotellessa. Tulospalvelukin tökki, lopulliset pisteet varmistuivat vasta illalla, kokeen loputtua jo tunteja aiemmin.
Ensimmäisessä kehässä suoritettiin paikallamakaaminen, josta Ulpulle 10. Ehdin jo ajatella, että koe lähti hyvin käyntiin, kunnes samassa kehässä suoritetut kaket tiputtivat maan pinnalle. Ulpu teki historiansa hitaimmat kaket lisäkäskyillä, arvosanaksi 5. Oi miksi, miksi en viritellyt sitä ennen kakeja?

 

Ennen kakkoskehää koitin kaupata labradorin jo toisaalle, mutta sain tsemppatua itseni muiden avulla kehänauhojen sisälle. Seuraaminen 8½ oli ihan mukavaa, eikä liian tiivistä. Myöskin luoksetulo 9, onnistui yli odotusten. Kokonaisvaikutuksen 10 lämmitti myös mieltä, varsinkin kun tuomari jakeli sitä tiukan linjan mukaan.



Kolmanteen kehään lähdin jo vähän paremmalla mielin, kun oltiin edelleen ykkösessä kiinni. Nouto 8 onnistui vasta kaksoiskäskyllä, mutta muuten kivasti. Maahanmeno ja seisominen molemmat 9 ja viimeinen liike estehyppy nolla. Nolla, vaikka se sen kotona osaa. Vaikka sen treenaamiseen on käytetty aikaa ja vaivaa, tehty työtä ja saatu onnistumisia. Una kiersi esteen takaisin tullessa, mitä se ei ole tehnyt koskaan. Miten rakki onnistuikin pilaamaan sen kisoissa, kun luotin siihen kerrankin. Ollaan taas lähtöruudussa, itselläni leikkaa tyhjää mitä teen sen hyppypelleilyn suhteen, jos se ei sitä vieläkään osaa. Sinänsä kisasuoritus oli keskinkertainen, mutta itselleni jäi huono maku suuhun Unan laamailun ja hypyn ansiosta. Pisteitä tuli vajaa 150 ja paska kakkonen.


Kaikki vielä hyvin!
kisakuvat © Fanny Larsen

Jos jotain huonoa, niin jotain hyvääkin. Una kävi toukokuun lopussa luusto- ja silmätarkastuksissa Mevetissä ja kuvannut lääkäri ei onneksi nähnyt mitään erikoista luustossa ja silmätkin olivat terveet. Kennelliitto pysyi samoilla linjoilla ja toimitti viime viikolla virallisen lausunnon, lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Näillä kelpaa harrastaa! Saan olla umpionnellinen, kun molemmat koirani ovat luustoltaan terveitä.