1241714305_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Qupsu aloitti tiistaina flyballin, toisin sanoen "lentopallon", HSKH:n alkeiskurssilla. Ensimmäiselle kerralle saapui vain viisi koirakkoa, joten ehdittiin jutella ja treenata pallon lätkäisyä "koneesta". Quattro älysi idean aika nopeasti ja saatiin pallokone jo nostettua pystyynkin, jolloin Q rupesi tökkimään kuonollansa tassun sijaan. Ohjaaja kyllä uskoi tämän jäävän pois vauhdin kasvaessa. Treenien jälkeen käytiin tekemässä muutamat kontaktit agikentällä sekä kepit muutamaan otteeseen. Kiitos Jennalle ja Linnulle Quupin agikuvista!

1241714837_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viime viikon keskiviikkona käytiin jälleen Ojangossa mölliagilityssä. Ilta ei ollut onneksi niin rankka Quattrolle odottelun osalta, sillä tultiin paikalla noin tunti ennen maxien alkua. Rata oli taas perushelppo, suunnilleen ykkösluokan rata kera kaikkien kontaktien.

  • Eka rata ok, keinulta vedettiin lentokeinu, koska unohdin hidastaa Quuta, ja luuli että oli puomi. Kepit tosi hyvät, samoin kontaktit. Toka vikalta esteeltä saatiin 5 vp. kun Quattro tuli ohi (minun vika; lähdin juoksemaan maaliin nopeasti). Netistä kun katsoin pari päivää sitten, tuloksena oli 10, toinen virhe jää arvoitukseksi, sillä mun mielestä Q osui keinun alastulokontaktiin vaikka menikin lennosta...
  • Toinen rata oli nopea Qupsuksi. Keinu tehtiin onneksi pariin kertaan ennen rataa, sillä Q meinasi arkailla. Radalla keinu kuitenkin oli hyvä ja kepit jälleen Q haki hyvin. Toiseksi viimeisellä esteellä taas mokattiin, tällä kertaa lennätettiin rima. Ilman rimaa Q olisi kuin olisikin sijoittunut kolmanneksi.

Lauantaina oltiin lenkillä Ojangossa Linnun ja poikien kanssa. Pysähdyttiin jossain vaiheessa kallioiselle alueelle syömään eväitä ja Linnu otti poseerauskuvia pojista. Itse istuin myös kalliolla ja onneksi huomasin, että parin sentin päähän oli luikerrellut kyy. Lähdin kiljuen koirat perässä kalliolta alas ja Linnu keräämään nopsasti kamppeet kasaan. Säikähdyksellä onneksi selvittiin - kyy ei ehtinyt onneksi purra ketään.

1241715833_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ruutu on alkanut jo sujumaan kosketusalustan kanssa hyvin, Q ampuu ihanan nopsasti lätkälle ja stoppaa sinne. Viikonloppuna testattiin ekan kerran merkkien kanssa noin viideltä metriltä ja eilen tehtiin jo 20 metristä, mikä onnistui tajuttoman hyvin! Tunnaria ollaan myös treenattu ahkerasti, mitenkään kummoisesti ei olla edistytty, edelleen oikea kapula piilossa ja väärät kasassa. Nyt jo ruohon kasvaessa pitäisi muistaa ottaa kapula mukaan lenkille ja piilottaa nurmen sekaan, jotta Q oppisi käyttämään nenäänsä tilanteessa kuin tilanteessa. 1.6 on Tuusulassa möllitoko, missä on myös voittajaluokka, jonne olisi tarkoitus mennä, pitäisi vain ahkeroida tunnari ja ruutu kuntoon - ei paljoa puutu, joten toivotaan parasta, että ehditään kuukaudessa koota molemmat.

1241716467_img-d41d8cd98f00b204e9800998e