Olen ollut jälleen luvattoman laiska päivittelyssä, vaikka olenkin ollut lomalla jo melkein kuukauden! Quattron kanssa ollaan pyritty tekemään mahdollisimman onnistuneita treenejä silmällä pitäen ensi viikon tiistain koetta (iik!). Helteet eivät ole yhtään auttaneet asiassa ja motivaatiokin on vähän niin ja näin. Toissa päivänä vedettiin läpi supervetelä seuraamiskaavio, mutta pistän sen lämpötilan (+25 varjossa) ja aurinkoisen ilman piikkiin, sillä mm. Ojangossa toissa viikonloppuna saatiin onnistunut suoritus aikaan (video). (alussa tapahtuva pysähtyminen muuten johtui vaan siitä, että kumarruin Qupaan päin ja se tulkitsi sen seisomiseksi). Täytyy vaan toivoa, että koepäivä ei ole yhtä helteinen, sillä suoritus on siinä tapauksessa varmaankin kaikkea muuta kuin huvittava. Tiistain helletoitotuksista kuitenkin viisastuneena käydään treenaamassa ennen koetta vasta iltamyöhään. Ainakin fiilis on onnistuneiden treenien myötä parempi, vaikka se ei autakaan mitään, jos elohopea kipuaa yli 25 asteen.



Seuraavan kerran päästään kisakentille mahdollisesti Tampereella reilun kahden viikon päästä, kas kummaa, koe oli päässyt täyttymään jo toiseen ilmottautumispäivään mennessä, joten ollaan varasijalla. Kyseenalaista on sekin, sillä Qupa joutuu ehkä douppaamaan antibioottikuurin merkeissä, sillä on ihan kamala kutina, mutta kirppuja, täitä tai vastaavia ei löydy (eikä Unakaan rapsuttele, onneksi!). Rapsuttelu voi johtua myös uimisesta ja vedessä läträämisestä, joten seuraillaan, seuraillaan. Viime vuonna Qupalla oli samantyyppisiä oireita Iisalmen järvivesissä molskuttelun jälkeen, arveltiin järvisyyhyksi ja kutina loppui antibioottikuuriin.

Agilitytreeneihin ei olla päästy lähes kuukauteen syystä tai toisesta ja Ojangossakin ollaan käyty lomasta huolimatta vain kerran. Sunnuntaina ajellaan Ylöjärvelle kisaamaan agirodun joukkuekisaan, kerrankin kun labbisjoukkue saatiin kasaan! Quattro edustaa kolmen muun labbiksen kanssa possujoukkueessa. Kisa onkin ihan hauska kokemus, koko joukkue suorittaa radan putkeen ilman taukoja ja hylkyjä ei jaeta. :)

Käytiin viime viikolla testaamassa ekaa kertaa Jakomäen hiekkakuopat, hyvästä ilmasta huolimatta kuopilla riitti tilaa hyvin ja sai uida ihan omassa rauhassa. Pikkuinen on kannettu muutaman kerran veteen, joten uimavetojakin se on päässyt ottamaan ja isompien koirien perässä se on uskaltautunut ihan itsekin syvemmälle. Qupsutin on niin tyhmä, että se hakee vaan palloa pallon perään, joten sattuneistä syistä uimakuvat olivat Una-painotteisia, se tykkäsi pikemminkin leikkiä linssiludea rannassa.

Una tuntuu venähtänään viime viikkojen aikana pelkkiä jalkoja ja eka hammaskin siltä lähti maanantaina! Nyt niitä on tippunut tasaiseen tahtiin hammas per päivä, ja alaleuassa onkin söpö kahden hampaan aukko. Koko etuhammasrivistö tosin heiluu uhkaavasti, joten tippuvia hampaita on todennäköisesti luvassa lähipäivien aikana. Una onkin ollut ihana, kun se ei ole meitä ihmisiä koittanut purra ollenkaan, vaan sen sijaan purkanut tarmonsa Qupan leluihin (ja Qupaan). Huonekalutkin ovat saaneet olla tähän asti rauhassa, mutta leluja rikkoutuu huimaa vauhtia.