Me reissattiin viime viikko aika tiuhaan tahtiin. Alkuviikko oltiin Pohjois-Savossa ja torstaina käytiin kääntymässä kotona ja täydentämässä matkalaukkua aavistuksen lämpimimmillä vaatteilla. Ja perjantaiaamuna suunnattiin junalle jo ennen auringonnousua. Heitin joskus kesäkuussa idean, josko lähdettäis pyörähtämään Oulussa nuorten sm-kisoissa ja Linnu innostui lähtemään Valtsun kanssa mukaan matkaan. Täytyyhän nekin skabat kokea, ennen kuin ikää tulee mittariin liikaa!


Oltiin jo aamulla puolikymmenen maissa Seinäjoella menossa, ei hassummin!

Quattron kanssa on suhteellisen helppo matkustaa, joten se vain torkkui junassa, kun puksutimme läpi Suomen. Ainoa pieni paniikinpoikanen koiralle syntyi, kun se joutui tulemaan junan metalliset rappuset alas, onneksi niiden yli pääsi ottamalla kunnolla vauhtia ja tekemällä hirmuisen loikan junalaiturille. Itse olen tunnustautunut fanaattiseksi junamatkustajaksi, se on vaan niin helppoa näin ajokorttitomana ja ikkunoista on kiva katsella maisemia. Kuuden tunnin junamatka tosin alkoi puuduttamaan viimeistään Kokkolan kohdalla, varsinkin kun maisema muuttui Tampereen jälkeen pelkäksi metsiköksi. Perillä löydettiin melko vaivattomasti hotellille, mutta kaikki muu olikin vähän haasteellisempaa. Pyörivissä ikeaovissa menetimme melkein kaksi koiranhäntää ja hotellin kaikki palvelut toimivat vain avainkortille. Me maalaiset emme osanneet käyttää hissejä saatika sytyttää valoja huoneeseemme. Mutta kaikki oli tehty niin vaikeaksi! Aamupalallekin pääsi vain avaimella (ihan kun sitä kantaisi muka koko ajan mukana!?) ja huoneen vesikin saapui putkia pitkin jollakin uusimmalla ekomenetelmällä. Siis jos et seisonut suihkun alla sataprosenttisesti, jäit ilman vettä.

Lauantaina Qupsu vietti aikaansa hotellilla, kun me siirryimme kisapaikalle Valtsun agilitystarttia varten. En uskaltanut ilmoittaa Qupaa agiin mukaan, jos se olisi ollut ihan lahna sunnuntain tokokokeessa. Kakkosten rata oli niin helppo ja osallistujamääräkään ei päätä huimannut, niin hiukka harmitti. Lauantai-iltana tehtiin Qupsun kanssa viime hetken reeni sisältäen paikallaolot. Tunnarikapulat jätin suosiolla kotiin, olisin saanut vain lisää päänvaivaa, jos Qup olisi napsinut vääriä.

Sunnuntaina saatiin häätö hotellilta puolenpäivän aikoihin ja lähdettiin tappamaan aikaa koepaikalle. Onneksi mukana oli häkki, jonne pystyin tunkemaan Qupsun, jotta se ei laamaantuisi totaalisesti ennen koetta. Evl:ssä oli kolme osallistujaa ja pelissä oli nuorten toko sm-mitalit tältä vuodelta. Qumpalle oli arvottu keskimmäinen paikka ja liikkeet suoritettiin kahdessa pätkässä.

Paikkaistuminen 9½ Lähdössä kuulema pientä tepastelua, muuten ok.
Paikkamakuu 9½ Hidas maahanmeno, mutta lottovoitto, ettei painunut naapurin käskyllä alas!

Seuraaminen 8 Tämäkin numero oli jokin työvoitto, hitaan pätkän jälkeen Qup tsemppasi oikeasti, mutta paikoitellen vähän liian väljää seuruuta.
Zeta 8 Varmistelin käskyjä ehkä vähän liikaa ja Qupsu oli vähän perässävedettävän oloinen. Ja olin kuulema itse kaarrellut koiran hirmu kaukaa, mutta en jännitykseltäni edes huomannut!
Luoksetulo 9 Varsin hyvä, laukkaosuudet Quattro vaan saisi tulla vieläkin nopeammin.



Ruutu 10 Merkille lähti kivasti, mutta ruutuun laukkasi vähän löllösti. Tuomari varmaan luuli, ettei Qups pääse kovempaa ja antoi kympin! Mutta teknisesti onnistunut liike.

Välissä Qup pääsi häkkiin syömään palasen superpalkkaa ja sieltä uudestaan kehään.



Ohjattu 6 Merkille Qupa pysähtyi ennen aikojaan ja ihan vinoon, mutta kaartoi käskyllä tarpeeksi vasemmalle ja löysi kapulan. Hirrveällä vauhdilla palautus: "mä löysin sen!!!". Vihdoinkin tästäkin liikkeestä pisteet kotiin. Ohjatun jälkeen uskalsin huokaista helpotuksesta, oltiin edes vähän lähempänä ykköstä.



Hyppynouto 8½
En huomannut mitään virhettä, mutta tuomarin mielestä liikkeessä oli jotakin mätää.
Tunnari 8 Qupsu löysi oman heti kun meni kapuloille, "mutta olisi se nyt voinut vähän nopeammin palauttaa", kuulema.





Kaket 9
Tahmeat ja hitaat, mutta tassut pysyivät paikallaan.

Ja tuloksena EVL1 275 p sekä Quattron eka ykkönen, on sitä odotettukin!! Ykkösen lisäksi voitimme nuorten sm-kultaa tokon kuninkuusluokasta! Ei siis ollut turhaa matkustaa toiselle puolelle Suomea! Koetyöskentely ei ole edelleenkään sellaista kun sen toivoisin olevan, Qupa ei tee niin reippaasti, kun kykenisi. Lisäksi kehästä poistuminen vaatisi myös malttiharjoitusta, tässä(kin) kokeessa Qup melkein juoksi kehään tulevaa kilpailijaa päin kun kiirehti superpalkalle, enkä itse jaksanut käskyttää sitä koko ajan pysymään sivulla. Mutta tärkeintä, että mikään ei mennyt nollille, ja Quattro todisti myös mulle, että se osaa kaikki liikkeet.
 Kisapaikalta suomenmestari pääsi taksikyydillä hotellille, kun saatiin houkuteltua mukaan vielä yksi kisaaja, niin matkakaan ei tullut tolkuttoman kalliiksi. Olimme varautuneet tulemaan kotiin läpiyön ajavalla napapiirin pikajunalla, mutta ehdimme taksikyydin ja paikkaansa pitävien koeaikataulujen ansiosta varsin hyvin aikaisempaan pendolinoon, jolla olimme perillä jo puoliltaöin. Mukavasta reissusta jäi upeasti sujuneen kokeen lisäksi myös kivoja muistoja, ensi kesänä uudestaan! Suunniteltiin puoliksi tosissaan Ruotsin reissua, samalta matkalta Ulpu voisi hakea evl:stä ykkösen (todennäköistä) ja näyttelystä sertin (vielä todennäköisempää) ja valioitua sitten samalla Ruotsin että Suomen valioksi. Hah, suunnitelmaa vaatinee vielä hiomista! Nuorukainen aloitti juoksunsa Oulun matkan aikana, joten tämän viikonlopun suunnitelma menivät uusiksi. Lauantaina olimme matkaamassa Vasaraisiin moikkaamaan Unan sukulaisia ja sunnuntaiksi Unalle oli varattuna tokokoepaikka, mutta menot jäävät sitten tältä kertaa väliin.