Päästiin aloittamaan kisakausi ihan kunnolla! Tästäkään kokeesta en tainnut kertoa kellekään muille kuin tutuille ja treenikavereille, sillä luvassa oli Qupan eka evl-kisa. Se niin sanottu varmistelutreeni koetta edeltävänä iltana ei mennyt ihan putkeen, Qup haki tunnarissa väärän kaksi kertaa (tapahtunut viimeksi tokoleirillä), mutta osaksi se on omaa syytänikin. Tein tunnarin heti lenkille lähtiessä ja mun olisi pitänyt jo kohta viiden vuoden kokemuksella tuntea koirani, että se ei niin korkeassa vireessä suoriudu tehtävästä. Ei suoriutunut ei, ja sain lähteä kotiin hakkaamaan päätä seinään, miksi olin niin tyhmä? Rauhoittumisen jälkeen saatiin yksi epävarma, mutta onnistunut suoritus, ja sen jälkeen en uskaltanut treenata mitään.

Koe pidettiin Espoon perukoilla, keskellä ei-mitään sijaitsevalla kentällä. Onneksi päivä oli viileä ja poutainen, sillä hellekelillä Qup olisi ollut todennäköisesti ihan laama. Tuomarina toimi Pirkko Bellaoui, jonka kokeessa taidettiin kisata viime keväänäkin heikolla menestyksellä.

Paikkaistuminen 9½ Qupa oli kuulemma liikauttanut tassuaan jossakin vaiheessa. Melkoista nipotusta tämä evl!
Paikalla makaaminen 9½ Puolikas pois hitaasta maahanmenosta alussa. Mutta Qup ei painunut kenenkään muun käskystä maahan, vau!

Kisattiin toisena, joten ehdin tehdä nopean treenin ennen suoritusta. Kehään mennessä Qupa oli kivassa vireessä, hyvä niin!

Ohjattu 0 Ei ollut edes yllätys. Merkki ok, käskyllä lähti kaartamaan keskimmäiselle kapulalle, mutta ärähdin aika nopeasti. Uudella käskyllä puppe sinkosi luoksetulon merkille naama virneessä: "löysinpäs sen, mitä pyysit!". Aikani tuijottelin Qupsua, jos se olisi älynnyt lähteä kapuloille, mutta se tuijotti vain takaisin ja pyöri merkin ympärillä. Ainakaan se ei älynnyt mokanneensa, vaan tuli iloisena luo.
Seuraaminen 6 Qupsu poikitti koko kaavion ja minä annoin vartaloapuja, mistä pistevähennykset. Kontakti kuitenkin pysyi koko matkan, käännökset eivät valuneet ja askeleet oli teknisesti oikein. Vaikka pisteitä ei tullut häävisti, olen supertyytyväinen siihen, että vihdoinkin Qupan vire pysyi yllä koeseuraamisessa ja se työskenteli innokkaasti. Olen olettanut, että poikitus ja yli-innokkuus esiintyy vain treeneissä, mutta Qup osaa yllättää...
Luoksetulo 7½ Hidas vauhti ja ohjaajan käskyt tulivat liian aikaisin.
Ruutu 8 Merkki jälleen hyvä, mutta ruutu ei niinkään hyvä. Käskyllä Qup lähti luoksetulomerkkejä kohti kehän reunaan, mutta älysi itse korjata.
Zeta 8.5 Vilkuilin taakse, mutta asennot menivät oikein. Tuomari kehui Qupan nopeita liikkeillelähtöjä.
Hyppynouto 10 Oli hieno!
Kaket 8.5 Qup suoritti yhden vaihdon itsenäisesti seisomasta maahan, mutta sain viime hetkellä sen nostettua istumaan. Qupsun persoonallinen seisomatyyli aiheutti sekin pistevähennyksen.
Tunnari 7½ Voi ohjaajakin olla typerä. Quattro suoritti tehtävän onnistuneesti, mutta itse tunaroin nappaamalla kapulan sen suusta ennen liikkurin lupaa. Sen lisäksi pisteitä lähti hitaasta palautuksesta.

EVL2 239.5p 1/5

Ekaksi evl-kokeeksi ei lainkaan huono suoritus, varsinkin kun ainoa moka sattui juuri ohjatussa, jota se ei kotonakaan osaa. Erityisen hyvä mieli jäi myös Qupsun vireestä, viime vuoden laamailusta ei ollut tietoakaan, vaan se palkkautui kehuista hyvin. Hiphei, samanlaisella vireellä suoritettuja kokeita lisää, niin hyvä tulee!