Jippijaijee, miten vauhdilla pikkumies liiteli tänään Koivukylän mölliagilityssä. Torstaina mietin Linnun kanssa, mihin luokkaan ilmottaisin Q:n ja päädyin ottamaan toisen startin mölleissä ja toisen kisaavien radalla. Aamulla tuli kuitenkin mutkia matkaan, kun ilmoittautumisessa ensin luultiin, että Quattro on jo kisannut eli ei olisi päässyt mölleihin ja kun tämä saatiin korjattua, täytyikin selvittää, voiko startata molemmissa luokissa tälläinen ei-kisannut koira. Siinä vaiheessa olin jo jollain tavalla helpottunut, kun luultiin ettei saada startata kuin mölleissä, mutta selvityksien jälkeen päästiin onneksi molempiin luokkiin mukaan. Ja eihän se kisaavien rata edes ollut vaikea! Linnu tuli myös mukaan Oltsun kanssa, ne arkajalat eivät uskaltaneet kilpaileviin, mutta mölleissä senkin puolesta kaksi starttia. :)
 Mölleissä me päästiin starttaamaan alkupäästä 19 koiran luokkaa. Kenttä oli, kuten tuomaritkin olivat todenneet, liukas ja puolet ohjaajistakin lenteli pitkin kenttää, puhumattakaan koirista. Toisin sanoen se oli pikemminkin ruohikkoista mutaa kuin mutaista ruohikkoa ja puhtaat radat olivat harvinaisuutta tänään jostakin syystä, koirat kiertelivät esteitä ennätysmääriä ja rimoja lensi. Rata oli mölliradaksi kuitenkin suhkot helppo. Maksien esteet olivat vain älyttömän korkeita mölleissä sekä kisaavien radalla, niistä olisi tuommoinen 57 senttinen labradori mahtunut varmaan alikin... Q päätti kuitenkin hypätä, ja menikin älytöntä vauhtia koko radan. Kontaktit surkeita, puomilla Q ei edes pysähtynyt istumaan, minkä on tehnyt nyt jo pari kuukautta AINA. Kisaavien radalla onneksi älysin huutaa "koske" jo aikaisemmin, ja silloin jäi istumaan. A:kin on ollut hienompi, sielläkin on ollut pysähdys, mutta ei vaan tänään. Kontaktivirheitä ei kylläkään tullut, kyllä Q ainakin hidasti siellä. Muttamutta, nyt siis takaisin tähän möllirataan. Q teki virheettömän (ja älyttömän nopean) radan toiseksi viimeiselle esteelle jonka rima tippui. Tällä yhden virheen radalla sijoituttiin kuitenkin maxi-luokan toiseksi nopeimmalla 5 pisteen radalla (ja luokan toiseksi nopeimmalla ajalla ;)).
 Kilpailevat alkoi heti maxien jälkeen, minit taas ensimmäisinä. Täälläkään ei nollilla, tai ylipäätään tuloksilla juhlittu; ei tainnut olla yhtään luokkaa missä olisi useampi kuin yksi koira saanut nollan.
 Me startattiin maxien ekoina (hui!) ja esteet, kuten ylempänä jo mainitsin megakorkeita. Nyt pelotti ihan oikeasti esteiden alitus. Ja pah, kundihan oli edelleen meganopea, jäin jälkeen lähdössä kun varmistelin putken ja odotin huomattavasti hitaampaa koiraa, kuin tuommoista kiitäjää. Onneksi agilityssä ei ole suoritus käskyjen määrästä kiinni, varmistin ihan älyttömän paljon ettei Q suorita vääriä esteitä, keppikulmankin se olisi osannut hakea itse, mutta mä vaan huutelen taempaa "odotaodotaodota" ja lähetän sen kepeille. Kepit meni virheettömästi ja nopsasti. Pituudessa oli neljän sijasta viisi palikkaa, mutta pikkumies vain liiteli yli. A:n jälkeen vielä kaksi viimeistä hyppyä, joilla oli tullut se virhe mölleissä, meni hyvin, ja meidän kundi vetäisi puhtaan nollaradan 10 sekuntia alle ihanneajan! Sijoituttiinkin ansaitusti maxien ensimmäisiksi ainoalla nollalla, ja vieläpä nopealla ja hienolla nollalla! Ja jos olisi jaettu vielä "äänekkäin ohjaus" palkinto, olisi se aivan varmasti tullut meille, oli kuulemma kuullut käskyt toiselle puolelle kenttääkin loistavasti! Mutta kyllähän mä aika äänekkäästi varmaan ohjasinkin, mutta mikäs siinä kun koira toimii. Nyt tuli hirveä hinku kisaamaan, keväällä täytyy hommata muutamat kisat.
 Qups marssi omalle patjalleen heti, kun tultiin kotiin ja onkin nukkunut sikeästi koko päivän. Piimää se tosin jaksoi kerjätä, ja pitkään...

 
 
 
 
  Möllien rata

  Kisaavat