Pahimpien koulukiireiden helpottaessa on aikaa vihdoinkin kirjoitella kuulumisia! Hengailtiin viime viikon tiistaina Haltialassa Tuulin ja tiibetinterrieri Sallin kanssa, kun koulu lahjoi meitä ilmaisella vapaapäivällä. Mut se ei ollut mikään ihme, että vapaapäivänä tuli vettä kuin saavista kaatamalla paikoitellen... Kaikesta märkyydestä huolimatta jaksettiin tarpoa ihanan hiljaisia metsäpolkuja lähemmäs viisi tuntia, eksyä muutaman kerran (mä olen aina ollut niin varma, että tunnen tuon metsäpläntin kuin omat taskuni!) mutta lopulta vettä litisevät lenkkarit pakottivat kääntymään kotia kohti. Lisäripauksen eksotiikkaa reissuun toi kahden yltä päältä kuraisen labradorin kanssa matkustaminen iltapäivän ruuhkajunassa. Ei se minua haitannut, mutta säälin niitä samaan vaununvälikköön ahtautuneita vaaleavaatteisia kanssamatkustajia. Mutta toisaalta, luulisi että niiden koirattomien olisi helpompi ahtautua muutamalle tyhjälle paikalle keskelle junavaunua kuin minun kahden koiran kanssa.

Käväistiin samalla kokoonpanolla myös Ojangossa yksi päivä. Myös Ulpukka pääsi pitkästä aikaa kiitämään, yleensä Qupsun maanantaitreenien aikaan kaikki kentät ovat täynnä, joten penska ei ole päässyt harjoittelemaan niin usein. Rakennettiin Sallille ja Unalle oma ratansa, jonka löysin joskus netistä ja Qupsu sai tehdä omaa radanpätkäänsä, joka helpotettuna soveltui myös junioreille. Me tehtiin samaa radanpätkää Qupsun kanssa myös treeneissä yksi kerta, ja se oli varsin mainio kolmen putken härdelli, jossa joutui vähän katsomaan, minne koiran ohjaa. Ja samasta radasta sai kivan helpotetun version myös Unalle ja Sallille.

 
 
 
 


Agin lisäksi ollaan kulutettu myös tokokenttiä. Quattro on päässyt treenaamaan liikkurin alaisuudessa ja alan nyt vasta tajuamaan, kuinka tärkeää on treenata jonkun liikkuroidessa ja käskyttäessä! Qupalla on tullut ohjatussa esiin se, että se ampaisee merkin ohi ihan pokkana, jos liikkuri vie kapulat taikka liikkurin huudellessa käskyjä Qup tottelee niitä kuin vettä vaan. Huomaa, kuinka se tosiaan ei ole treenannut liikkurin tai häiriön kera. Qup oli ihan hassu, kun sitä koitettiin hämätä kaikenmaailman sanoilla, ilme kertoi, ettei saisi tehdä mitään, mutta kun pienen koiran aivot eivät toimineet ihan samalla vauhdilla. :) Mutta häiriötreeni on enemmän kuin hyväksi meille molemmille.

Tänään treenattiin myös (sateessa ylläri!) Mariian ja Mariian valtaisan hoitokoiralauman kanssa. Quattro pääsi tekemään luoksetuloja ruokakuppipalkkojen avulla ja yhden kierroksen tunnaria, kunnes pääsi loikoilemaan sateensuojaan. Una kastui vähän enemmälti, sen listalla oli kokeenomaisen suorituksen lisäksi myös luoksaria ja kakeja. Ulpun koetyöskentelyssä on parantamisen varaa, en tykkää lainkaan, että se haaveilee superpalkkaansa ja yliyrittää seuraamisen aikana. Kuurina tähän olen tehnyt liikkeitä putkeen lelupalkalla, joka ei saa aikaan niin suurta sikailua kuin siankorva, ja on toiminut tähän mennessä varsin hyvin.

 
 Quattron tämänpäiväinen tyttöhaaremi: auspai Muru, Una, xrotu Hani sekä auspai Eevi

 Loppuun vielä viikonlopun agivideot: