Niin siis mulleko ykkönen? En usko!

Tämän vuoden tokokoekausi pyörähti eilen käyntiin Qupsun osalta, kun starttasimme kevään ekaa kertaa Uudenmaan noutajien kokeessa. Itse kisailua harjoittelimme toki jo pari viikkoa sitten möllitokossa, jossa pääsin puuttumaan pariin liikkeeseen, joiden suoritustavassa minulla ja Qupalla on ollut erimielisyyksiä. Odotukset tätä päivää varten siis olivat korkealla, varsinkin kun edeltävät viikon treenit ovat onnistuneet hyvin.

Meidän EVL alkoi jo aikaisin aamulla, mutta silti aurinko porotti jo lämpöisästi, kun päästiin kehään. Liikkeet onneksi suoritettiin kaikki putkeen, kehään meinaan on ärsyttävää lähteä uudestaan, kun ei ole mitään mahdollisuutta tulokseen. Ärsyttävää se on kyllä silloinkin, kun ensimmäinen tai toinen yksilöliike menee nollille. :( Nimimerkillä kokemusta kertyi taas lisää.

Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu 10
Jejee, maahanmeno vasta omalla käskyllä! Quattro oli kääntynyt lonkalleen, mutta suoraan asentoon.

Tunnari 9 Qupsutin osui omalle kapulalle heti, mutta palautti ravilla.
Ruutu 0 Ärsytys potenssiin miljoona. Mikä sika. Manasin jo ennen suoritusvuoroa, kun näin minne ruutu oli laitettu, että Qupsuhan ei löydä tuonne. Ruutu oli hankalasti hahmotettavissa kehän reunassa metsän laidalla, jonne puiden varjot juuri osuivat ja aurinko paistoi päin. Punaiset merkit eivät osuneet omaankaan silmään, myöskään Qup ei hahmottanut niitä, vaan lähti etuviistoon merkiltä pöllöilemään. Kävin näyttämässä ruudun vielä lähempää, jolloin eläin bongasi sen. Jossittelu on aina hauskaa, mutta en keksi mitään muutakaan kuin hankalat varjot Qupsun pomminvarman ruudun epäonnistumiseen...
Kaket 9 Seiso-istu venähti vissiin jonkun sentin eteenpäin, muuten varsin kivat kaket, ja vielä reippaat!!
Metallihyppynouto 9½ Hyppy ok, mutta ote kapulaan löysä.
Luoksetulo 9 Unohdin ilmoittaa tuomarille käsimerkin käytöstä, josta kai piste pois, mikäli oikein ymmärsin. Totta kun puhutaan, en ymmärtänyt kehästä lähtiessäkään, lähtikö piste pois valuneista pysähdyksistä vai omasta mokastani. Joka tapauksessa, stopit olivat onnistuneet, ja Qupsu tuli lujaa!
Seuraaminen 8 Tuntui kauhealta, mutta ilmeisesti ei näyttänyt ihan niin kauhealta. Juoksuosuuksissa Quattro irtosi törkeesti, mutta hitaat käynnit ja käännökset ok.
Zeta 10 Mitäköhän tuohon sanoisi. En kääntynyt katsomaan kuinka nopeasti Qupa stoppasi ja minkä asennon valitsi, mutta valinnat osuivat oikeaan. Onnistuinein aikoihin.
Ohjattu 10 Jee! Merkillä Quattro suunnitteli oma-aloitteista pysähtymistä, joten jouduin pysäyttämään vähän vinoon. Kääntyi kuitenkin vasemmalle kapulalle hyvin ja palautti nopsaan.

Tein jo ennen kehää päätöksen, etten katso mitään numeroita, vaan keskityn ainoastaan koiraan. Onnistuin!! Kehäänmeno sujui edellisiä kokeita paremmin, kun sain melkein seurautettua Qupsun tunnarin aloituspaikalle. Viime metreillä se kuitenkin päätti rientää moikkaamaan liikkuria... Ruudun jälkeen oli niin huono fiilis jatkaa kisaamista, kun mahdollisuudet tulokseen oli melkein olemattomat. Ajattelin jo kakeja aloittaessa, että mennään koe loppuun pakon edestä, mutta sain lopulta tsempattua itseni, ja ohjastamaan Qupsua parhaan mukaan. Hyvä minä! Viime kokeessa nollan jälkeen päätin jo luovuttaa, eikä se ollut koirallekaan reilua. Ainoa numero nyt minkä vahingossa näin, oli zetan kymppi, mutta muuten koe meni vähän pimennossa: liikejärjestyksestä ei ole mitään hajua, mutta sain kaiken keskittymisen koiraan, kerrankin.

Tuomarin loppusanoja oli muun muassa, että oli mukava nähdä reippaasti ja iloisesti työskentelevä labradori EVLssäkin. Tarinoi kaikkien muiden liikkeiden sujuneen ruutua lukuunottamatta hyvin, mutta tulos paljastui vasta palkintojenjaossa. Pidettiin tällä kertaa Qupan kanssa jumbosijaa 4/4, mutta häviö ei ollut lainkaan häpeä yhdellä nollalla ja tuloksella EVL1 261,5p. En olisi kyllä ikinä uskonut, että Qupa yltäisi ykköseen nollaamalla niinkin tärkeän liikkeen kuin ruudun! Mikäli ruudusta ei olisi lähtenyt 40 pojoa pois, olisivat loppupisteet lähennelleet 300 pistettä, hui.

Pakko myöntää, että ruudun sikailut ärsyttävät edelleen ja Qupsu varmasti löytää itsensä ruudusta tulevalla viikolla useampaan kertaan. Mutta silti, Qupa oli super!

Jälkihuomio: Ensimmäisen kerran treenasimme ruutua kolme tuntia epäonnistumisen jälkeen, kun lähdettiin Linnun kanssa extemporee Ojankoon. Hah, siitäs sait Qupsutin. Ruututeemalla ollaan jatkettu iltaruokien yhteydessä, sillä Qupa on tienannut elantonsa ruutuun löytämällä. Saas nähdä, jos motivaatio löytää perille olisi suurempi panosten kovetessa.