Hupsistakeikkaa. Päivityskin tulee vähän myöhässä, mutta sain tosiaan jo joku kuukausi takaperin varattua Unalle tokokoepaikan Kirkkonummelle viime lauantaille. Ilmeisesti tuon seuran hallikokeet ovat melkoisen suosittuja ja olen muutaman kerran turhaan yrittänyt päästä, mutta tällä kertaa vihdoin nappasi! Viime kokeessa Una (tai kaiketi täytyy sanoa että me) sikaili jonkin verran ja muistin vasta edellisenä iltana, että Unskihan pelleili noutokapulallakin ihan urakalla - enkä edes ollut treenannut sitä kokeen jälkeen!
 Tuomarina ky-ky-ky-kylmässä hallissa toimi Ossi Harjula, jonka tuomaroinnista jäi tosi kiva fiilis, harvoin olen ollut kokeessa, jossa tuomari tuttavallisesti vitsailee. :)

Paikallamakuu 10 Hiukan jännitti, kun penska oli ensinnäkin ekaa kertaa hallissa ja sen lisäksi näki, kun katoan ovesta ulos. Mutta ei sillä ole mitään ongelmaa ollut, joten ehkei tuo nyt niin omituinen tilanne ollutkaan.

Me kisattiin vasta vikoina, mutta silti tuli kiire... Una oli autossa odottamassa vuoroaan ja sainkin sitten juosta suoraan autolta sen kanssa kehänauhan sisäpuolelle. Suunnittelin alunperin, että pistän sen seinään kiinni odottamaan ennen kehää ja seurautan sen sitten kehään, jotta olisin saanut seuraamisen vähemmän kaaoottiseksi. Mutta tuo juokseminen taisi vain villitä Ulpukkaa ennestään, ja tulipa todettua, ettei sitä tarvitse pahemmin viritellä ennen koesuoritusta.

Seuraaminen 8 Hyi, koeseuraaminen pääsee suurennuslasin alle. Ulpukka liisteröityi jo ekalla askeleella jalkaan kiinni ja poikitti törkeästi. Jonkun perusasennon kohdalla se taas loikkasi mua vasten häntä vimmatusti takoen. Ihan kiva juu, että Unalla pysyi kontakti koko ajan ja se seurasi iloisesti, mutta kaikki muu olikin pielessä.
Maahanmeno 9 Mun mielestä se painui nopeasti alas, mutta ilmeisesti ei ollutkaan niin salama.
Luoksetulo 5 Una! Se pieni sika ei muka kuullut ekaa käskyä ja istui paikallaan kuin tatti. Sääntökirjan tarkempi tutkailu osoitti, että tästä lähti jo 4 pinnaa taivaan tuuliin. Toisella käskyllä Una ampaisi matkaan sellaisella vauhdilla, että ihan hirvitti, saanko sitä pysähtymään. Pysähdys kuitenkin hyvä, mutta perusasentoon possu tuli ensin seisomaan ja vasta toisella käskyllä hidas istuminen. Tässä vaiheessa mieleen hiipi ajatus, että tässä kokeessa koira taitaakin viedä ohjaajaa 6-0...
Seisominen 9½
Nouto 8
Penska piti taas hauskaa koko rahan edestä! Kapulalle se hosui taas tuhatta ja sataa - mutta sai napattua kapulan siististi ja vielä keskeltä kiinni. Paluumatkan kiireessä se kuitenkin pääsi tipahtamaan, mutta Un viattomasti poimi sen mukaansa ja toi sivulle.
Kaket 10 Eläin tsemppasi bravuurinsa kohdalla.
Hyppy 10
Kokonaisvaikutus 9

AVO1 173p sij. 2/6 TK2

Huh, tämä oli sarjassamme kokeita, joita ei halua kokea uudestaan. Kieltämättä luoksetulon kohdalla tuli fiilis, että nuori nainen koittaa huijata minua tietäen varsin hyvin, että kokeessa ei ole varaa ärähdellä huonosta seuraamisesta tahi perusasennoista. Liikkeet Una onneksi teki iloisesti ja vapautuksen jälkeen loikkasi halaamaan mua virne naamalla. :) Se on vielä niiin pentu! Ehkä osan virheistä voi laittaa Unan nuoruudenkin piikkiin ja toisaalta parempi näin, että se tykkää olla kehässä ja työskennellä mun kanssa, kuin että se olisi tylsä ja vakava  puolitoistavuotias.
 Ykkösen lisäksi Una aloitti myös tittelirivistönsä kasvattamisen, näin alkuun vaatimattomasti TK2-tittelillä. Josko joskus se TVAkin ;) Mutta seuraavaksi kisaillaan sitten voittajaluokassa!