No ei nyt ihan. Qupsu on possuillut koko viikon tokon saralla, mutta tänään se vihdoinkin tsemppasi ja työskenteli paremmin! Merkki- ja ohjattutreenit ovat olleet tällä viikolla iltapainotteisia ja joka ikinen kerta Qupa on keksinyt jotakin mahtavaa, kuten esimerkiksi kissan perään karkaamista tai esittänyt muuten vain asiasta mitään tietämätöntä. Ohjattu nouto, joka oli hyvällä saralla, on muuttunut epävarmaksi ja merkki on hepreaa. En jaksa vaan ymmärtää, miten ohjattukin on hajonnut käsiin, kun omasta mielestäni en ole hätäillyt sen suhteen etenemisessä. Mä meinaan suunnittelin, että oltaisiin mahdollisesti debytoitu kuninkuusluokka vielä syksyllä, joo ei.

Tämänpäiväisen perusteella kuitenkin mahdotonkin tuntuu vähän mahdollisemmalta. Otin molemmat turret mukaan, ja Qupa oli ihan eri asenteella liikenteessä, varsinkin kun se bongasi kentältä ruudun, niin riemulla ei ollut rajaa! Alkuun se pääsi kuitenkin tekemään ohjattua lätkillä, ja kääntyi joka kerta oikeaan suuntaan! Päätin toteuttaa suunnitellun seuraamiskaavionkin, kun Qup oli kivasti mukana, ja sehän seurasi kivasti. Pientä häsläämistä oli ilmassa, se ei kulkenut ihan niin tiiviisti ja oikealla paikalla kuin voisi toivoa, mutta ehkä sen voi pistää epätasaisen alustan piikkiin.
 Ruutu oli seuraava tahkoamisen aihe ja sen suhteen ollaan kehitelty uutta metodia. Qupa on aina löytänyt ruudun hyvin ja mennyt oikeasta paikasta sisään, mutta asettunut aivan ruudun etuosaan. Ollaan tällä viikolla tehty joka treenikerta muutama läpijuoksu ja heti on havaittavissa paranemista.
 Loppuun vielä aika päheät kaket evl-malliin. Kaiken kruunasi Una, joka apinoi kentän reunalla Qupan asentoja, sekin suoritti samalla varsin kivat kaket evl-etäisyydellä. :)
 Unakin pääsi Qupan vuoron jälkeen esittelemään taitojaan. Penska oli varsin biletuulella, joten leikkiminen ja leluruudut olivat Unan lemppareita. Jonkin verran tehtiin myös perusasentoa ja muutaman askeleen seuraamisia sekä uutena kakejen vaihtoja. Ulpu osaa itsestään suorittaa jo vaihtoja hissitekniikalla, toki namikädellä avustettuna, mutta sen kanssa ei joutunut käymään vääntöä, saako jalkoja liikuttaa vai ei. Maahanmenosta on muuten tullut jokin hittitemppu, Una oppi vasta pari päivää sitten tippumaan nopeasti maahan käskystä ja nyt se tarjoaa sitä heti jos huomaa mulla namia!

 

Ulpu pääsi viime viikolla elämänsä ekaa kertaa ohjattuihin tokotreeneihin, kun meille vapautui paikka HSKH:n arkitokoryhmästä. Hain ensisijaisesti penturyhmään, mutta se oli kuulema täyttynyt hetkessä. Perustokoryhmäkin vaikuttaa ihan kivalta, oli jännä nähdä, miten Una toimii häiriössä, mutta se ei pahemmin edes välittänyt muista koirista. Tämän viikon treenit jouduttiin kuitenkin jättämään väliin, kun penskalla oli elämänsä ekaa kertaa ripuli, joka onneksi meni jo ohi.

 

Sunnuntaina käytiin myös Ojangossa Qupan agitreenien merkeissä. Tehtiin kivaa noin 30 esteen rataa (ratapiirros) ja Qupa oli tositosikiva ohjattava, se kuunteli ja meni kovaa! Radalla oli yksi kohta, jossa oli kaksi vierekkäistä mutkaputkea, joiden kanssa sain olla tarkkana ettei Quattro sujahtanut väärään päähän. Onneksi alussa käytiin yhdessä rata läpi, mulla oli ohjauksessa todella tyhmiä virheitä, joita älysin muokkailla sitten parempaan päin. Ensimmäisellä kiekalla tahkottiin keppejä moneen otteeseen, kiirehdin viemään Qupaa seuraavaan takaakiertoon ja se jätti viimeiset kepit väliin.
 Qupan treenien jälkeen Unakin pääsi tutustumaan agilityn maailmaan ja juoksentelemaan suoraa putkea. Ulpun mielestä se oli superhauskaa, ja se ampaisi täysillä putkeen!
 Seuraavana sunnuntainakin jatketaan agilityn parissa, sillä sain vihdoin ja viimein aikaiseksi ilmoittaa Qupan agikisoihin! Startataan kahdella agiradalla, mahdollisuus olisi ollut myös hyppyrataan, mutta luulen, että kolme starttia olisi ollut liikaa. Viime kisoista on jo yli puoli vuotta aikaa, joten vihdoinkin on kyllä aika lähteä kisaamaan!

 Kenguru

Tänä iltana käytiin vielä ottamassa viime hetken viimeistelytreeni ja tahkottiin lähinnä keppejä ja kontakteja. Yhtä kertaa lukuun ottamatta Qupa haki kepeille oikein ja kontaktit vaikuttivat myös hyviltä. Ulpukin pääsi juoksentelemaan putkiin, tällä kertaa koitettiin myös mutkaputkea, jossa ei ollut mitään ongelmaa, sekä tehtiin siivekkeiden välistä juoksemista. Penskakin teki vallan mainiosti. :)

Ja ainiin, Una juhli 5kk synttäreitä viime lauantaina, aika on mennyt hirmunopeasti, miten se voikaan olla niin vanha jo!