Lauantaina oltiin luonnetestissä Oulunkylässä. Testi oli mielenkiintoinen kokemus niin itselleni kuten varmasti myös koiralle. Oli hienoa nähdä, miten koira reagoi erilaisiin ärsykkeisiin. Itselleni tuotti alkuun vaikeuksia antaa koiran kulkea hihna löysällä ja vetää, mistä tuomari välillä muistuttelikin, kun lyhensin hihnaa.
 Testi alkoi ns. sosiaalisella osuudella, missä tuomari rapsutteli koiraa, jonka jälkeen testattiin heti taisteluhalu kepillä. Olin yllättynyt miten paljon Quattro innostuikaan taistelemaan kepistä (+2 Kohtuullinen!). Tämän jälkeen puskasta vedettiin hitaasti kelkka, johon oli kiinnitetty ihmisen muotoinen nukke sekä rämiseviä tölkkejä. Kelkalle Quattro murisikin kunnolla ja nosti karvat pystyyn pysyen kuitenkin etäisyyden päässä kelkasta. Jätkä kuitenkin uskaltautui loppujen lopuksi tulemaan haistelemaan kelkkaa, kun omistajakin seisoi kelkan vieressä...
 Seuraavassa osiossa testattiin puolustushalua toisen tuomarin uhatessa omistajaa. Quattro murisi hieman, mutta ei osoittanut suurempaa halua puolustaa, mikä ei olekaan noutajille niin ominaista.
 Tämän jälkeen taisi olla vuorossa vaate, joka vedettiin yhtäkkiä koiran eteen, kun käveltiin kujaa eteenpäin. Q ei paljoa säikähtänyt vaatetta, hiukka murahti, jonka jälkeen meidän perään vieritettiin rämisevä tynnyri. Siihenkään Q ei paljoa reagoinut vaan meni melkein heti nuuskimaan tynnyriä.
 Sen jälkeen menin itse pilkkopimeään huoneeseen toisen tuomarin kanssa ja Q päästettiin etsimään minua. Q ei aluksi oikein älynnyt ideaa, kerjäsi rapsutuksia tuomarilta jonkin aikaa, kunnes lähti tallustelemaan eteenpäin ja kävi pyörähtämässä luonani tajuamatta että istuin siinä! Muutaman kerran sain niiskaista ennen kuin Q löysi luokseni. 
 Lopuksi koira kytkettiin seinään kiinni ja omistaja poistui näkyvistä. Tässä tuomari uhkasi koiraa, mihin Quattro ei tuomarin mukaan reagoinut paljoa, loppuvaiheessa haukahti kerran.
 Laukauksissakaan ei ollut Quulle mitään ongelmaa, se vain tähyili, missä tippuu lintu.
 Lopuksi tuomari kertoi suullisen palautteen, ja kertoi, että Quattro on tyypillinen labradori, jolta löytyy paljon ominaisuuksia, mitä metsästyskoira tarvitsee.
 
Täällä tarkemmat pisteet.