Viime vuoden viimeiset treenit treenattiin torstaina tokon parissa. Lähdettiin jo kymmeneltä marssimaan kentälle ja kerrankin sää suosi auringon paistaessa siniseltä taivaalta. :) Alkuun kävin heittämässä Qupan kulman taakse piiloon ja rakensin ruudun.
 Ruudut oli ihan kivoja, ekalla pistin alustan, koska Q on hakenut jonkin verran sitä oikeaa paikkaa ja jäänyt välillä reunaan. Sen jälkeen muutama ilman lätkää ja lähetykset eri suunnista.
 Idaria treenattiin lähinnä vahvistamalla eri asentoja ja huomautin, jos liikkui. Pari kertaa possu siirsi tassuaan, mutta muuten esitti oikein mainiosti patsasta, vaikka pyörinkin ympärillä.
 Tunnari, tunnari ja tunnari. Äh, koitin tähän vähän uudenlaista menetelmää, kävin viemässä väärät etukäteen paikalleen ja treenasin seuraamista ennen kuin kävin viemässä oman.. Qupa hämääntyi tosissaan, meinasi ampaista kesken seuruun jo tunnarikapuloille ja kun tunnarin vuoro tuli, lähti nuuskimaan, nuuski, nuuski ja nuuski, katseli mua anovasti, meinasi hakea pallon repusta (pilkisti niin houkuttelevasti taskusta...) jne. Käskin sen uudestaan hakemaan ja nappasi väärän, ups. Otettiin uudestaan perinteisemmällä menetelmällä ja oikea löytyi. Ehkä se hämääntyi, kun kävin viemässä palikat erikseen? Varmistettiin tunnari kuitenkin vielä illalla uudestaan, äiti toimi liikkurina ja hajusti väärät, ja Qupa selviytyi!



Lauantaina oli vuorossa agilitytreenit hallilla. Porukkaa ei tullut paikalle kovin montaa, joten aikaa jäi jokaiselle ruhtinaallisen paljon. Olin ahkera, ja piirsin ratapiirrokset (parin vikan kohdalla mulle tuli oikosulku, joten koitin oikein arvailla numerot). Eka meni näin:


Heti alussa tuli ongelmia kolmosputkella; Qupa karkasi A:lle aika monta kertaa, vaikka seisoinkin puoliksi sen edessä. Kontaktit pelitti jälleen ihan superhyvin, pysähtyi kaikille ja jäi odottamaan lupaa lähtöön! Putkelta kepeille vienti meni hyvin, vaikka ohjaus ei välttämättä ollut selkeää. Keinun kontakti oli myös tosi kiva ja Q hidasti hyvin, eikä siis tehnyt lentokeinua.



Toinen rata ei tuottanut niin paljoa päänvaivaa, sain Qupan irtoamaan hyvin vitosputkeen ja ehdin valssaamaan ennen kutoshyppyä. A:lta putkeen vienti sujui hyvin (hups, eka virhe bongattu, kasiputkeen mentiin toisesta päästä ja sen jälkeinen hyppy tuli toiseen suuntaan) ja kepit ok.


Tällä radalla menin putken puoliväliin ottamaan Qupan vastaan, mutta possu meni Aalle jälleen. Vähän painokkaampi käsky ja parempi ohjaus, niin se päätyi putkeen lopulta. 8-9 välistävedot sujui hyvin ja ysihypyn jälkeen tein sylkkärin (väli oikeasti pienempi ja Qupa ei olisi mahtunut kääntymään 9 jälkeen vasemmalle) ja pakkovalssin putkelle 11, jotta ei mennyt A:lle. Kepit jälleen ok.

Viikko sitten käytiin Järvenpäässä moikkaamassa Jenniä ja Doorista sekä koirat pääsivät parin tunnin metsälenkille. Quattro ja Dooris pitivät hauskaa patukalla riehumalla. Joitakin kuvia täällä.