Sunnuntaiksi saatiin kutsu harjoituskoirakoksi UMN:n koulutusohjaajakurssille. Koulutuskokelaita oli 14 ja paikalle saapuneita koirakoita vain 7, joten kaikki saivat teho-opetusta kahden kouluttajan voimin. Meidät jaettiin ensimmäisenä tekemään ohjatun noudon alkeita. Jokainen koirakko kiersi kolme "rastia", mutta me puuhailtiin vähän muutakin hommien mennessä hyvin ja nopeasti. Kiitoksia upeasta päivästä mukaville kouluttajille (nimiä ei tule mieleen) jotka osasivat homman hyvin! :)
Ohjattu nouto
Aloitettiin alkeista viemällä kaksi kapulaa Quattron sivuille, noudettava kapula lähempänä kuin toinen. Tämän sujuessa keskelle häiriöksi keppi ja kapuloiden etäisyyttä kasvatettiin, noudettavan kuitenkin olevan lähempänä. Ohjatun kapulan pito pitää saada ensin varmaksi, oli vähän huojuvaa menoa. Ja suunnat täytyy saada megavarmoiksi ennen kuin ruetaan kapuloiden kanssa tekemään, vaikka se tuntuikin sujuvan ihan hyvin noin.
Kaukokäskyt
Is-ma sujuu hyvin 20 m päästä, muita voittajaluokan vaihtoja täytyy varmistaa kädellä ohjaamalla ja siirtyminen takapalkkaan varmaan kannattaisi
Seuraaminen
Vautsi vau, en älyä mikä tässä mättää kotona treenatessa kokeenomaisesti, mutta eilen se sujui mahtavasti! Tehtiin kokeenomaisesti kouluttajien toimiessa liikkeenohjaajina. Alku meni ihan ok, kontakti välillä rakoili, mutta hitaan käynni jälkeen lamppu syttyi kokonaan Q:n päässä ja loppumatka meni upella kontaktilla.
Paikalla istuminen 2 min
Ehdittiin myös tätä treenailla välissä. Quattro pysyi kuulemma hyvin koko kaksi minuuttia, mut käskettiin selkä koiraan päin ja hyppelemään erilaisia piruetteja (ohikulkijat vähän katsoivat..) mutta poika pysyi ryhdikkäänä. Tassut eivät edes heiluneet siinä vaiheessa kun kävelin Q:n taakse.
Ruutu
Tämäkin onnistui! Ensin vein kerran namin ruutuun, mutta päädyttiin siihen, että sinne ei viedä enää namia, koska Q:lla esiintyy empäilyä sinne menon suhteen. Ilman namia homma pelittikin hyvin. Pari lähetystä otettiin n.10 m, käskin seisomaan ja heitin pallon palkaksi. Lopuksi muutama harjoitus n.40 m, ensin Q empi (saattoi johtua maanvärisistä ruututötsistä, joita se ei havainnut), mutta kun kouluttaja kävi pompauttamassa palloa ruudussa niin johan pikkumies eteni ja vauhdilla. Lopetettiin siihen, jotta saatiin onnistunut suoritus viimeseksi.

Johan meitä jo tyrkytettiin kisoihin kevääksi, mutta luulempa että startti siirtyy loppukesään, jos silloinkaan.