Viime sunnuntaina käytiin Hyvinkäällä pyörähtämässä noutajaerkkarissa. Una oli ilmoitettu pikkupentuluokkaan, ja vaikkei menestystä tullutkaan, niin Ulpu sai ihan mukavan arvostelun. Pienokainen käyttäytyi jälleen varsin mallikkaasti, se oli jopa liian mallikas, kun seistä töpötti kehässä niin vakavasti ja tehtävään paneutuen. Vähän rennommin, Ulpu! Una on muutenkin niin ihanan rauhallinen tuollaisissa tilanteissa ottaen huomioon sen iän, Qupa 6kk oli kävelevä katastrofi. Siitäkään ei ikinä uskoisi, millainen se nuoruusvuosinaan oli! Asiaan palaten, tuomarina toiminut Kirsi Luomanen oli seuraavaa mieltä Unasta:

 Miellyttävä ruskea narttupentu, jolla hyvä pää. Ilmettä häiritsee hieman pyöreät silmät. Hyvä kaula ja sen kiinnitys lapoihin. Hyvä eturinta. Melko lyhyt olkavarsi. Hyvät takakulmaukset. Liikkeet ok. Hyvä karva.

Unan iltakoulukin loppui tällä viikolla. En ole pahemmin ohjatuista treeneistä kirjoitellut, mutta Unan kanssa ei ole oikeastaan tullut mitään ongelmia vastaan. Muiden koirien aiheuttama häiriö ei ole sen päätä sen kummemmin sekoittanut, ja Ulpu onkin ollut mulla suurimman osan ajasta vapaana. Ruudusta on muodostunut Unan superlempparijuttu, mutta jo se että se pääsee mukaan on überkivaa.

Qupan kanssa polkaistiin agilityn talvitreenikausi käyntiin toissa viikolla. Yllätyin suuresti, kun meille tarjottiin treenipaikkaa, tämä kausi meni ulkotreenien osalta pilalle, joten talvitreenit oli niiin kiva yllätys! Ekalla kertaa tehtiin parinkymmenen esteen rataa muutamassa pätkässä, ja kouluttajamme Pilvi pääsi ehkä vähän paremmin selville jokaisen tasosta. Qupa on kyllä niin kiva, se ei ollut moksiskaan matalahkosta ja mattopohjaisesta hallista, vaikka se ei ole ennen edes agittanut sisähallissa.

Tällä viikolla mulla alkoi syysloma, ja suunnitelmana oli lähteä tänään Pohjois-Savoon pariksi päiväksi. Suunnitelmat kuitenkin peruuntuivat, kun pohjoiseen luvattiin melkoista lumimyräkkää, ja päätettiinkin suunnata vähän paremmalla säällä tien päälle. Saadaanpahan nauttia vielä muutama aurinkoinen syyspäivä etelässä!