Lauantain kulutin Ellin kanssa kirjamessuilla (ja tietysti myös ruokamessuilla ;) luuhatessa. Etsiskelin Tuire Kaimion koiran käyttäytymistä, mutta vastaan ei tullut kuin muutama rotukirja, joten se siitä. Mutta mukavaa oli, kiitos seurasta. Kotiin palattua otin hurtan mukaan ja lähdettiin pikkulenkille ja käytiin tekemässä pikkutreenit koulun kentällä kaatosateessa. Seuraamista ja liikkeestä istumista. Seuraaminen hianoa, käännökset ottaa sujuakseen ainakin näin alkuvaiheessa. Seuraava iso askel olisikin koota vas.käännös kasaan ja sivuaskeleet. Miks ihmeessä voittajassa on näin vaikea seuraamiskaavio? Käännöksethän voisi suorittaa paljon helpomminkin. :D Muttamutta, anyway, käännökset on nyt miten on. Onneksi Q on sentään "älynnyt" vihdoin ja viimein takajalkojensa olemassaolon ja oppinut ohjailemaan itseänsä niiden avulla. Taitaa olla niin, että jos se toinen koira joskus tulee niin sen oppimislistalla on takajalkatemput alkupäässä, noh ei. Liikkeestä istuminen toistojen määrään katsoen hyvä, sen treenaaminen aloitettiin vasta avoimen jälkeen, tuo koira osaa niin hyvin ennakoida mm.pysähdykset niin en alkanut sitä sekoittaa enempää kolmannella jäävällä liikkeellä kun kerrankin maahanmeno ja seisominen sujui hyvin. Pitäisi muistaa ottaa naksu mukaan niin saisin ajoitettua palkan hyvin istumiseen. Metallikapuilua kotona (sain siis hommattua sen muutama viikko takaperin), Qups pitää jo kapulaa kunnolla ja tuo sivulle! Jipii. Ohjatun noudon kapulalla ollaan jo myös vähän treenailtu kun on kuitenkin sen verran eri mallinen kuin avoimen kapula.
 Eilisen vietin Purinalla HSKH:n kisoissa nostelemassa rimoja kakkosluokalle Linnean kanssa. Tällä kertaa homma luisti vähän paremmin kuin ensimmäisellä kerralla, ainakaan tuomari ei joka kerran jälkeen käynyt hypistelemässä putkia mitä meidän piti käydä siirtelemässä viime kerralla. Tosin meinasin pilata erään koirakon suorituksen, kun uudestaan suoritettavan esteen rima tippui (samalla lensi myös siiveke ja pidike...). Äkkiä koitin kasata sen kymmenessä sekuntissa kasaan ja jotenkuten onnistuinkin olematta hidastamatta koiran rataa paria sekuntia enempää... Toinen "pikku"-upsis tuli kun en huomannut riman lentoa, mutta kaikesta selvittiin kunnialla.
 Tänään agitreenit, Sanna oli tilannut makeat naksuttimet koko porukalle ihan Ameriikasta asti, kiitti. :) Treeneissä ei sen enempää naksuteltu vaan tehtiin rataa kahdessa pätkässä. Quattrolla ihan jees, poika on ruennut varastelemaan lähdöissä nousemalla, mutta eiköhän se korjaannu palauttamisella (?). Kepit meni hyvin, pitää vaan tosiaan muistaa että se koira osaa hakea sen keppikulman itse! Kontaktitreeniä vaan enemmän ja enemmän, jotta muistaa jäädä odottamaan lupaa kontaktille. Keinu meni ensin lentona, kun tällä kertaa olin varma, että kyllähän se sen osaa ja tunnistaa keinuksi, mutta... Toisella kerralla mentiin kuitenkin ilman lentoa ja otettiin kontakti hyvin.
 Agilityyn puheenollen, ollaan todennäköisesti menossa HSKH:n kisoihin 18.1! Mitäköhän siitäkin tulee, näyttelylinjainen labukanlyllerö ja pikkutyttö? Njaa, ei paineita, kyllä se ainakin treeneissä osaa.