Saatiin eilen melkoinen määrä vettä niskaan. En muista milloin olisi yhtä saavista kaatamalla satanut, edes viikon takainen sunnuntai ei vetänyt vertoja tälle. Mikä onni, pahimman sateen aikaan olin koluamassa alennusmyyntejä illalla ja koirat vetivät lonkkaa kotisohvalla. Kaupungissa oli sangen hupaisan näköistä, kun ihmiset joko kävelivät jalkojaan nostellen värikkäät sateenvarjot olalla - tai juoksivat kassit pään päällä katokselta katokselle. Mainitsinkin, että olisi ollut kiva ikuistaa näky myös kameralle! Vaan kaikki huonokin loppui aikanaan, myöhemmin paistoi aurinko ja lähdin vielä koirien kanssa tokokentälle! En voi rakastaa enempää hiljaisia kesäiltoja auringonlaskussa, ihan huippua.

 

Iltaiset treenit sujuivat kivasti. Teetin molemmilla alkuun hyppynoutoja: Unan versiossa tein alle liikkeestä istumisen, jotta sain sille koemoodin päälle (=tavallista sähläävämpi) ja halusin testata hyppynoudon toimivuutta eri mielentilassa. Vinoissa heitoissa ei ongelmaa, vaan hyppy suoriutui molempiin suuntiin. Qupsulle parit metallinheitot hypyn yli: kapulannostot tällä kertaa ok, mutta palautukset armottoman hitaita. Qupa oli muutenkin kuin hidastetusta elokuvasta, enkä saanut sen normaalia tempoa esiin niin millään, ehkä se olisi lepopäivän tarpeessa tokojutuista. Nimimerkillä joka ilta treenikentällä...

Unan kaket ovat täysin tietämättömästä syystä alkaneet pelittää varsin hyvin. Keväällä tuskailin ja tuskailin, kun homma ei etene, mutta vihdoin hoksasin tehdä pelkkää tekniikkatreeniä sisätiloissa - ja johan auttoi! Qupan TK4 jälkeen aikaa riittää hieman jo penskan koekuntoon hiomiseen, kun koko kevään olen treenannut Unan kanssa läpi samoja virheitä. Viime viikolla tehdyssä tasontarkastuksessa Una tuli kakeissa crocsilla mitattuna yhden kipaleen eteenpäin eli noin parikymmentä senttiä. Eilen etukäpälät pysyivät sentilleen samassa paikassa! Ainoa probleema on, että Ulpu liikkuu sivusuunnassa jonkun sentin. En sitten tiedä kuinka katastroofi siitäkin on kehkeytymässä.

 

Lapista kotiuduttuamme on mennyt muutamat agilityn ohjatut treenit ohitse. Quattron ohjatut peruuntuivat omalta osaltani sekä kouluttajan osalta kerran, joten Qup ei ole päässyt ohjatulle lentotunnille aikoihin. Qupan agitreenien sijaan olin Unan kanssa nomeporukalla treenaamassa riistahakua korvessa. Una palautti vauhdikkaasti tuntemattomia lintulajeja kauempaakin treenamattomuudesta huolimatta (riistaa viimeksi taippareissa...), ainoa hienosäätö olisi opettaa elukalle riistojen palautus käteen. Agilityn saralla Unan alkeiskurssi saatiin pakettiin tässä kuussa ja jatkoa on luvassa loppukesästä. Keppien opetukseen halusin kokeilla 2x2-tekniikkaa, sillä Ulpu oppii tarjoamalla hyvin. Treenistä täytyisi napata joskus videon pätkä, tällä hetkellä Unalla on neljä keppiä melkein rivissä ja treeni edistynee. Kuitenkin ennen keppien lisäämistä suunnittelin opettaa vaikeimmatkin keppikulmat Unalle vesiselviksi, sillä se tahtoo välillä fuskata.

 

Kesän kunniaksi olemme nauttineet pitkistä illoista ja lämpimistä keleistä hyvässä seurassa. Lähikenttiä on kulutettu aktiivisesti tokon merkeissä porukalla, molemmat koirat ovat saaneet kaivattua liikkuri- ja häiriötreeniä. Lisäksi lähipellot ovat toimineet oivana juoksukenttänä, Una on saanut painaa viime aikoina menemään kelpien ja aussien seassa ja saanut samalla oivaa kunnon kohotusta pinkoessaan aavistusta kevyempien kavereidensa perässä. Hengenheimolaisuudesta on huolehtineet lähipeltojen labbikset. Qupsu ei junnujen leikeistä pahemmin välitä, sen aika kuluu paremmin tennaria hakiessa tai heinää syödessä.

 
Hani, Redi, Una, Muru ja Qupa pitivät hellepäivänä huolen lenkkipolkujen kulutuksesta.
 
 

Sivistyspuolestakin on pidetty kiinni, sillä seikkailimme Unan kanssa merenrantabulevardeilla eräs viikonloppu, paimenkoiraseurassa silloinkin.

 
Una ja Kaapo kaupungin vilskeessä