Vuoden päätteeksi on toki summattava, mitä saatiin aikaiseksi ja mitä möhlittiin kuluneen vuoden aikana. Qupa saavutti vuoden aikana upeita tuloksia ja Unan suhteen mitään suunnitelmia ei oltu rustattu, sillä joulukuussa ei ollut vielä varmuutta apinan saapumisesta taloon. Kuten jo vuoden takaisessa kirjoituksessa kirjoitin, rima oli tämän vuoden suhteen matalalla, enkä haaveillut kummoisia.
 Tokossa tavoitteena oli kilpailuoikeus evl:ään sekä sieltä liikkeet kuntoon. Vuoden eka tokokoe huhtikuussa meni totaalipieleen, tuloksena VOI3 ja huono mieli. Parin viikon tsempityksen ja treenin jälkeen kuitenkin eka VOI1 284 pisteellä. Seuraava startti venyikin heinäkuuhun SNJ:n mestaruustokoon, mistä superhienolla työskentelyllä toinen VOI1 sekä hieno joukkuevoitto! Ja kun oli jo kaksi ykköstä kasassa, niin heinäkuusta ehdittiin vielä Tampereelle, mistä tuloksena myöskin ykkönen sekä mukaanviemiseksi TK3. Kaiken kukkuraksi Qupa sijoittui ykköseksi jokaisella kerralla kun sai ykkösen, joten ei hassummin. :)
 Agilityssä suunnitelmissa oli jokunen hyvä startti, joka toteutui paremmin kuin hyvin. Vaikka treenattiin lähes koko kausi omatoimisesti ja vähemmällä määrällä kuin edellisvuonna, Qupa oppi vihdoinkin keppien oikean suoritustavan ja tulostakin alkoi syntyä! Vuoden ainoat kuusi starttia kasaantuivat kaikki loppuvuoteen ja tuloksina kaksi hienoa nollaa sekä SERT -> 2lk, kaksi hyvää, niin lähellä niin kaukana - vitosta sekä kaksi enemmän virheitä sisältänyttä starttia.
 Quattro pääsi myös kesällä nomeilemaan, maltti ei ole kasvanut vuoden aikana pätkääkään, mutta jos ei suu pysy kiinni niin huutakoot, sillä Qup nomeilee vain omaksi ilokseen.
 Unan saapuminen järkytti Quattron elämää enemmän kuin mikään muu, mutta loppujen lopuksi Qupan mökötys ei kestänyt kuin kuukauden-kaksi, ja sen jälkeen se on alentunut Ulpun tasolle leikkimään sekä painimaan, kuin pentu itsekin.
 Myöskin Una pyörähti parissa pentunäyttelyssä, labbisten pentu- ja veteraanishowssa se sijoittui hienosti kolmanneksi ja SNJ:n näyttelyssä Hyvinkäällä käytiin vain pyörähtämässä. Ulpu opetteli tokon, nomen ja agin perusteita varsin mainiosti ja vaikuttaa juuri sellaiselta elukalta, millaista toivoinkin. :)
 Toki vuoteen mahtui myös hienoja hetkiä leireilyn, pentutapaamisten, reissailun, treenaamisen sekä vain lomailun parissa.

Kuluneen vuoden pikakelauksen jälkeen on aika siirtyä haaveilemaan tulevaa vuotta:
 
 Quattro

  • Tokossa EVL-debytointi keväällä, sekä Qupasta milliä (näyttelyä) vaille valio = TK4
  • Hyviä agilitystartteja kakkosissa ja toivottasti niiden myötä myös LUVA tai toinenkin. Agilityn suhteen Qupsulle ei ole enää vielä mitään suurempia tavoitteita, kolmosissa se ei tule koskaan pärjäämään kilpajuoksussa bortsuille, mutta sillä mitään väliä, sillä Qup on kaikkea muuta kuin pikajuoksija, vaikka kovaa joskus meneekin. :) Sen minkä Qupa hitaudessa häviää, niin tarkkuudessa voittaa.
  • BH-koe jälleen. Ehkä laitan ilmoittaumisenkin tänä vuonna menemään...

Ulpu

  • Tokossa kisaoikeus avoimeen, nähtäväksi jää jäädäänkö koularia saalistamaan. Avoimen liikkeiden lisäksi kuntoon myös ylempien luokkien liikkeitä, mm. ruutu ja tunnari
  • NOU1
  • Agilityn alkeita ohjausharjoitusten ja kontaktien merkeissä eteenpäin
  • Una pääsee pyörähtämään näyttelykehässä kerran tai pari, ja saapuu kehästä pois toivottavasti jonkun muun kuin hylätyn kera. Noh, ehkäpä uskallan haaveilla EHsta.
  • Luustokuvaukset loppuvuodesta?