Viime viikko vietettiin Virroilla Golden Ringin kesäleirin parissa. Alun perin meidän piti mennä kokeilemaan vepeä ja pk-jälkeä sekä ravata tokotreeneissä ahkerasti ja nomeilla joku päivä, mutta loppujen lopuksi käytiin nometreeneissä joka päivä ja tokotreeneissä vain kaksi kertaa, sillä toko oli vähän hankalaan aikaan keskellä päivää.
 Maanantaina lähdettiin heti aamusta nometreeneihin pellolle tekemään linjoja ja muistiharjoituksia. Quattro työskenteli ihan tajuttoman hyvin, ei koittanut karata kertaakaan (pidin sitä jopa irti puolet treeneistä, ja pysyi paikallaan vaikka vierestä lähetettiin koiria!) ja nouti vauhdilla paketista huolimatta. Linjoihinkin olen enemmän kuin tyytyväinen, varsinkin, kun ottaa huomioon, kuinka paljon me ollaan niitä treenattu; ei juuri lainkaan. Qups eteni pitkiäkin matkoja suoraan ja maastonvaihdokset kesken linjan eivät tuottaneet ongelmia. Ei voi muuta kuin olla tyytyväinen!
 Iltapäivällä treenattiin agilityä, missä tehtiin yhtä helppoa rataa. Quattro hyppi vähän huolimattomasti ja tiputteli tiukoista mutkista rimoja (Eihän se tietenkään mun ohjauksessa voinut olla vika, ei…) ja haki keppien kolmanteen väliin monta kertaa putkeen, vaikka annoin vapaasti hakea. Q saattoi toki olla väsynyt aamun rankoista nometreeneistä.
 Iltaohjelmassa meidän voittoisa joukkue numero 1 voitti leirikisan, missä testattiin ‘markkeerausta’, ‘jälkeä’ sekä ‘vesimarkkeerausta’, joista viimeisen Linnea suoritti urheasti uimalla. :D
 Tiistai-aamuna ehdittiin käydä pidemmällä aamulenkillä metsässä, sillä tokotreenit alkoivat vasta puolenpäivän maissa. Tokossa katsottiin läpi kaikkien luoksetulot, johon kuluikin koko aika. Qupsulla ei ollut mitään ongelmia, pysähtyi nopeasti ja eteni laukalla.
 Iltapäivällä lähdettiin tekemään vesiohjauksia muutaman kilometrin päähän keskelle ‘ei-mitään’. Ensin tehtiin tavallinen markkeeraus, jota seurasi ohjaus samaan paikkaan. Tämän jälkeen lähetin Quun ‘sokkona’ linjalle, ja kun se oli edennyt muutaman metrin, heitettiin dami sille linjalle. Toisella kerralla tehtiin sama harjoitus, ainoa muutos oli vain matkan pidentyminen.
 Tiistain iltaohjelmassa järjestettiin koirien kiihdytyskilpailu, missä ensin juoksi ohjaaja ja sitten koira. Quattro oli kuulemma temponut hihnassaan, kun olin lähtenyt juoksemaan ja pitäjä oli meinannut lentää sen perässä! Me juostiin aikuisten koirien sarjassa viidenneksi nopeimmaksi.



 Keskiviikkoaamuna armahdin koiraa ja jätin sen nukkumaan mökkiin ja lähdin kuuntelemaan ja kuvaamaan vepetreenejä. Paljon sai taas vinkkejä ja kipinän uuden lajin aloittamiseen, aikaa vaan ei taida kuitenkaan olla tarpeeksi viiden lajin harrastamiseen.
 Puolen päivän aikoihin kävin herättämässä Quattron ja pakkasin tokokamppeet ja marssin kentälle. Treenattiin ruutua alustalla noin 10 metrin matkalta, ekalla kerralla pysähtyi alustan viereen, mutta korjasi nopeasti, kun ei tippunut palkkaa. Liikkeestä istuminen oli nopea, samoin hyppynouto.
 Iltapäivällä jälleen nometreeneihin pellolle, otettiin ensin muutama ykkösmarkkeeraus, jonka jälkeen kakkosmarkkeeraus, jotka Q suoritti hyvin. Markkeerauksissa Q oli taas sillä tuulella, että olisi voinut karata, joten pidin taippariotteessa. Noh, pysyihän se paikallaan, mutta piippasi.
 Illalla oltiin Qupsun kanssa kannustamassa ja kuvaamassa Rion möllitokoa (ja Rio muuten voitti mölliluokan!). Quattronkin ilmoittamista voittajaluokkaan harkitsin, mutta kun se ei osaa vielä ruutua ilman alustaa ja tunnari onnistuu jos onnistuu. Sen verran me tosin osallistuttiin, että oltiin häiriökoirana voittajaluokan paikkamakuussa.

Torstaina nometreenit pidettiin aamupäivällä ja tällä kertaa jäätiin treenaamaan leirialueelle pillityksiä. Pysähtymistä harjoiteltiin pallon kanssa, mikä meni monelta sähläykseksi, mutta Q:n kanssa ollaan niitä jonkin verran treenailtu, niin Q pysähtyi kuin seinään (pallon eteen se tosin tekee mitä tahansa…)
 Torstai-illasta järjestettiin mölliagility, mihin me toki ilmoittauduttiin. Rata oli jälleen helppo, ja vain 13 esteen mittainen eikä keppejäkään ollut. Q oli ihmeen nopealla tuulella, vaikka oli aamupäivänkin ollut treeneissä ja me tultiin toiseksi kisaavien luokassa tuloksella 5. Olin jo varma rataantutustumisessa, että tuossa kaarteessa meiltä lentää tuo rima, ja niinhän se lensikin, olisi pitänyt vähän huolellisemmin ohjata… Videokin on radasta tallessa, mutta se on eri asia, saanko linkitettyä sen blogiin.
 Perjantai-aamulla alkoi operaatio suursiivous, huone oli päässyt jo menemään aika likaiseksi ja matoistakin lähti mukava kasa koirankarvaa sekä hiekkaa.

 Mökin koiria, kuka ei kuulu joukkoon?

Suuri kiitos mökkiseurasta etenkin Linnealle, sekä kiitos kaikille niille, jotka meitä kuskasivat nometreeneihin ja sieltä pois! Kuvia löytyy täältä.